Nipt verlies voor Torhout KM in Lebbeke

© (Foto VDB)
Redactie KW

De situatie wordt nog pregnanter voor Torhout KM, dat met 1-0 verloor in Lebbeke. En dat geldt ook voor SV Oostkamp. De beide West-Vlaamse ploegen blijven na uitverlies onderaan hangen, en wat meer is: de kloof met de reddinggevende plaatsen vergroot. Woluwe-Zaventem verloor ook, maar Wolvertem Merchtem pakte een punt en Wervik zelfs onverwacht drie punten (bij Zaventem), net als Kampenhout de drie punten enigszins verrassend pakte.

Voor KM werd het een zuur verlies. Een punt zat er lang in met een gehandicapte ploeg (Cordie en Goddeeris geschorst, Willems out, Christiaens afwezig). De winninggoal kwam er pas elf minuten voor tijd via Bogemans die na een scrimmage voor doel de bal over de lijn punterde. Niet helemaal onverdiend voor de thuisploeg die meer kansen kreeg dan de bezoekers uit het Houtland. Veelal zat doelman Brandon Vanderbeken er echt goed tussen, hij leek op weg om een punt te pakken voor zijn ploeg.

De vraag blijft echter hoe de match zich had ontwikkeld als KM op voorsprong was gekomen. Op de 22ste minuut was het zo ver. Een hoekschop, een opverende Coulibaly die binnenkomt, de doelman kwam van zijn lijn en botste tegen de spits die op dat moment al in de lucht hing. De bal tegen de netten maar referee Bourdeau’hui keurde de treffer af. De doelman is beschermd in zijn doelgebied maar hier liep de doelman tegen de aanvaller aan, een onterechte beslissing dus.

Coulibaly, stilaan iets meer in het spel betrokken, had na de late treffer van de thuisploeg nog een actie in huis, een pegel die richting winkelhaak ging, maar doelman Van Der Taelen zweefde de bal prachtig uit het kader.

KM staat nu tien punten achter op de veilige vijfde laatste plaats (ingenomen door Wervik), met nog slechts 14 matchen lijkt dit dit een “mission impossible”. Toch geeft KM niet op. Er worden in de komende drie weken drie inkomende transfers aan te komen met ervaring in eerste en tweede amateurs, met een flankverdediger, een centrale middenvelder en een spits.

De eerste match na Nieuwjaar is op zaterdag 12 januari om 19u30 tegen Jong Lede.

KM speelde met : Vanderbeken, Vanysacker, Verhelst (79′ Couwyzer), Steur, Defevere; Stael, Van WIjk (64′ Neu), Hollevoet, Van Den Bogaerde, Shema, Coulibaly. Meeuws en Samyn kwamen niet in actie.

Doelpunt : 79′ Bogemans (1-0)

(DACH – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.