Nils Bruneel en zijn liefde voor de Rouches

© GF
Redactie KW

Ten huize Bruneel in Veurne is het allemaal voetbal wat de klok slaat. Tegenover zijn broer Jens Bruneel, die een echte Club Brugge-fan is, is Nils, samen met zijn vader een groot liefhebber van Standard.

De spanning is er soms wel eens te snijden bij voetbalwedstrijden. Zeker als de ploegen het tegen elkaar opnemen.

“Ik ben al meer dan vijftien jaar een grote supporter van Standard. Dit seizoen is dan ook al mijn tiende seizoen als abonnee op Sclessin. In die tien jaar heb ik zelden een thuismatch moeten missen. Ik kreeg de passie voor Standard eigenlijk over via mijn vader, die ook een grote supporter is van deze ploeg. Voor mijn zevende verjaardag kreeg ik van hem een toegansticket voor de wedstrijd Standard-Lokeren. Dat was mijn eerste match op de T3-tribune van Sclessin. Zoals onze voetballeuze zegt : ‘Rouche un jour, rouche Toujours !’ Standard is voor mij een echt deel van mijn leven geworden”, begint Nils.

“De bekerfinale wordt voor mij de belangrijkste in jaren”

Geen voorspelling

Ook hij wil zondag de bekerfinale dus zeker voor geen geld missen. “De bekerfinale wordt voor mij de belangrijkste in jaren. Een finale is sowieso altijd mooi, en dan nu nog tegen Club Brugge. De ploeg waar zowat iedereen van mijn familie en mijn vriendenkring een groot supporter van is. Over de match zelf zal en durf ik geen voorspellingen te doen. Feit is dat we sowieso wel een kans maken. Wij, Standard, zijn misschien de underdog bij deze wedstrijd, maar in negentig minuten voetbal kan er heel veel gebeuren. Die 7-1 uit de heenmatch ligt trouwens nog altijd zwaar op onze maag”, vertelt Nils lachend.

“Thuis is de spanning, tussen mijn broer en ik soms wel te snijden. Net voor, tijdens en net na de match durven we elkaar al wel eens te plagen. Maar we relativeren dat wel, want het is en blijft natuurlijk nog altijd een spelletje”, sluit Nils af.

(CCV)