Nieuwpoort heeft zo goed als zeker een nieuwe voetbalploeg

Youri Legein. © foto Bart
Redactie KW

Als Youri Legein erin slaagt om tegen uiterlijk vrijdag 15 mei alle administratieve documenten in orde te krijgen, kan de Nieuwpoortse jeugd volgend seizoen opnieuw in Sportpark De Lenspolder voetballen.

Tot voor kort was ook rasechte Nieuwpoortenaar Jurgen Meersch druk in de weer met de opstart ven een nieuwe voetbalvereniging maar uiteindelijk zal het project van Gistelnaar Youri Legein (42) resulteren in de start van een totaal nieuw verhaal. “Ik ben geboren in Nieuwpoort en heb er mijn jeugd doorgebracht en dan is het logisch dat ik het jammer vind dat KSV Nieuwpoort de boeken neerlegde. Ik wil echter niet verder bouwen op de fundamenten van een vereniging die de voorbije jaren een fout beleid voerde en daarom start ik met een totaal nieuw project.

De nieuwe club krijgt ook een nieuwe naam. Het wordt FA Nieuwpoort (Football Academy Nieuwpoort, red.) en zal in een hagelwitte uitrusting aantreden. “Zowel de naam als de kleur van onze uitrusting symboliseren de nieuwe start. Volgend seizoen treden we enkel aan met jeugdploegen en een beloftenteam. Het tweede seizoen willen we een elftal in vierde provinciale inschrijven. We zullen de club op een verstandige manier uitbouwen zonder de jeugdopleiding te verwaarlozen. Financiële avonturen zijn uit den boze want we willen in geen enkel geval de fouten uit het verleden herhalen”, aldus Youri Legein.

Schepen van Sport Bert Gunst is blij met de oprichting van de nieuwe club. “Er waren twee projecten maar het was van bij het begin duidelijk dat het project van Youri Legein iets meer focuste op de jeugdopleiding. Als stadsbestuur vinden we dit heel belangrijk. We zullen het gebruik van onze sportinfrastructuur door de nieuwe club uiteraard faciliteren maar dit betekent geenszins dat de oprichting van een tweede voetbalvereniging niet meer mogelijk is in Nieuwpoort.”

Hopelijk betekent de oprichting van FA Nieuwpoort de start van een mooi voetbalverhaal waarvan vooral de jeugd uit de kuststad kan profiteren. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier