Nieuwe voorzitter van SK Geluwe: “Ja, het zal wel eens botsen”

Redactie KW

Tweedeprovincialer SK Geluwe begint het nieuwe seizoen niet alleen met een handvol nieuwe spelers, ook het bestuur is vernieuwd. Kevin Vermont (35) is de nieuwe voorzitter. Hij volgt Nino D’Hellem op.

Nino D’Hellem was zeven jaar voorzitter en nam ontslag. Dat deed ook penningmeester Edwin Verschaete. “Er werd initiatief genomen om het bestuur nieuw leven in te blazen”, aldus Hans Oplinus. “Eén van de doelstellingen van de nieuwe bestuursploeg is de club gezond en in evenwicht te houden. Daarnaast willen we ook graag de sportieve ambities helpen nastreven. Met zo’n 300 aangesloten leden wil SK Geluwe zeker de voeling met de plaatselijke gemeenschap behouden en aandacht hebben voor jeugdwerking en doorstromen van eigen opgeleide spelers naar het eerste elftal.”

Vroeger dan verwacht heeft SK Geluwe een nieuwe voorzitter. “Gewezen voorzitter Ivan Desmet is een heel goede vriend en vroeger ben ik af en toe komen kijken naar SK Geluwe”, vertelt de nieuwe preses Kevin Vermont. “Nino D’Hellem heeft me ook een aantal keer gecontacteerd om tot het bestuur toe te treden. Dat lag echter moeilijk, want tijdens de week vertoefde ik enkele dagen in ons productiehuis in Nederland. Drie jaar geleden namen we dat over en zijn ondertussen voor de productie verhuisd naar Menen. Aan de zetelfabriek Varam huren we een bedrijfsruimte van 2.000 vierkante meter. Onze toonzaal bevindt zich in Waregem.”

Ex-voetballer

De nieuwe voorzitter van de ploeg uit de Gapersgemeente is een ex-voetballer. Hij groeide op in Dadizele en woont al negen jaar in Geluwe. “Ik speelde bij VK Dadizele, VK Ieper, FC Passendale en keerde dan naar Dadizele terug”, aldus Kevin. “Nadien speelde ik nog bij NS Heule, waar ik ben gestopt.”

Allemaal nieuw is het bij SK Geluwe voor de nieuwe preses alvast niet. “Ik ben omringd door goede en gemotiveerde mensen waarop ik kan rekenen”, aldus Kevin. “Ik weet dat ik veel steun zal hebben aan Ivan Desmet. Waar nodig, zal ik delegeren. Een aantal mensen moet ik nog leren kennen. Ik wil het in het begin rustig aan doen. Ik zie het alvast zitten. We hebben een goede bende. Het zal ook wel eens botsen, zoals in elke club. (lacht) Een goede structuur is belangrijk. Onze ambitie is de linkerkolom. Het grootste deel van de spelers is gebleven. We willen verder bouwen op het vorige seizoen. Naar ik verneem is de reeks aan mekaar gewaagd en dat maakt het wel leuk.”

“We gaan werken met een commerciële en ook een sportieve cel”, vertelt Hans Oplinus, die jarenlang trainer van het eerste elftal was. “Bert Moerman en Samy Ramaut gaan fungeren als penningmeester. Luigi Bossuyt zal zich met nieuw bestuurslid Koen Bulckaen ontfermen over de commerciële cel en onder meer op zoek gaan naar wedstrijdsponsors. Mia Lampaert, Anthony Deceuninck, Stijn Verkinder en ikzelf zijn ook allemaal nieuw in het hoofdbestuur. We zaten allen in het jeugdbestuur, maar het is de bedoeling tot één bestuur te komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.