Nieuwe voetbalclub SV Ingelmunster staat in de steigers

Francis Vandeputte wordt voorzitter van het gloednieuwe SV Ingelmunster © RN KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Philippe Verhaest

Het fusienieuws tussen OMS Ingelmunster en KFC Izegem is nog geen twee maanden oud, of er staat in Ingelmunster al een nieuwe voetbalclub in de steigers. Vierdeprovincialer SV Ingelmunster wil wél intensief samenwerken met Mandel United.

Voorzitter wordt Francis Vandeputte (44), zaakvoerder van café Biljart Palace in Ingelmunster dat de officiële thuis is van OMS en de fanclub. “Een gemeente als Ingelmunster verdient een eigen voetbalclub”, legt hij uit. “Ik speelde al langer met het idee om mijn schouders onder een nieuw team te zetten, maar dat kan je uiteraard niet alleen.”

De helpende hand kwam warempel vanuit de richting van Xavier Vanhonsebrouck, huidig OMS-voorzitter en architect van de fusie tussen Ingelmunster en Izegem. “Toen hij de plannen uit de doeken deed en me voorstelde om voorzitter te worden, kon ik gewoon niet weigeren. Onze visie is duidelijk: we opteren resoluut voor spelers uit Ingelmunster of die in een straal van tien kilometer rond onze gemeente wonen. Tijdens ons eerste seizoen willen we ook al een beperkte jeugdwerking aanbieden en die in vier seizoenen grondig uitbouwen.”

Xavier Van Honsebrouck en KFC Izegem-voorzitter Paul Seynaeve bij de voorstelling van KFC Mandel United.
Xavier Van Honsebrouck en KFC Izegem-voorzitter Paul Seynaeve bij de voorstelling van KFC Mandel United.© VDB

De naam van de nieuwbakken vierdeprovincialer lag snel vast. “Met SV Ingelmunster verwijzen we naar het glorieuze verleden van KSV Ingelmunster, dat het bijna tot eerste klasse schopte. Die ambitie hebben wij niet. Geen bokkensprongen, maar rustig groeien in de provinciale reeksen. We willen ook intensief samenwerken met Mandel United. We kunnen elkaar zeker helpen. De komende weken worden erg belangrijk: een nieuw stamnummer aanvragen, een bestuur samenstellen de basis van onze spelerskern vastleggen.”

Burgemeester Kurt Windels is voorzichtig positief. “Het is uiteraard goed nieuws dat Ingelmunster opnieuw een eigen club en jeugdwerking kan hebben, maar laat ons eerst alles rustig bespreken en alle details bekijken. We mogen zeker geen overhaaste beslissingen nemen”, zegt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier