Nieuwe trainer Davo Westende in de cel voor dealen van drugs

Redactie KW

De nieuwe trainer zou volgend seizoen beginnen, maar mogelijk komt het dus zover niet.

Moet DAVO Westende op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor zijn eerste elftal? Die kans lijkt groot aangezien hun nieuwe trainer in de cel zit. Hij wordt verdacht van het dealen van drugs.

L.S. (35) uit Middelkerke zou het komende voetbalseizoen als kersverse trainer van DAVO Westende, een voetbalploeg in derde provinciale, aan de slag gaan. Het ziet er nu echter naar uit dat de man de voorbereiding al aan zich voorbij zal moeten laten gaan. De reden: hij werd afgelopen weekend opgepakt en aangehouden op verdenking van bezit en verkoop van speed. Dinsdag verscheen hij voor het eerst voor de Brugse raadkamer. Die besliste om hem alvast een maand langer in de cel te houden. Als die aanhouding ook volgende maand verlengd wordt, zit hij ook in juli – wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat – nog in de gevangenis.

De dertiger werd geklist dankzij een anonieme tip in zijn richting. Bij een huiszoeking in zijn woning in Middelkerke vonden de speurders zo’n 200 gram speed in de diepvriezer en een grote hoeveelheid clenbuterol. Een verboden spierversterkend middel dat vaak door sporters gebruikt wordt. Aan wie de Middelkerkenaar het spul precies verkocht, wordt momenteel verder onderzocht.

Bij DAVO Westende reageert men geschokt op het nieuws over hun kersverse trainer. Het seizoen zit er – na de uitschakeling in de eindronde – pas op voor de derdeprovincialer. “Wij wisten hier absoluut nog niets van”, zegt een ontdane voorzitter Bart Bouton. “Ook niet dat hij afgelopen weekend aangehouden werd. Ik ken L. al heel lang en ik had wel een licht vermoeden dat hij zich vroeger wel eens aan dergelijke zaken zou vergrepen hebben. Maar iedereen verdient een nieuwe kans, vind ik.”

Het bestuur besliste om L. na een lang gesprek als trainer van het eerste elftal aan te stellen. “Dat betekent meteen dat we met een gigantisch probleem zitten. Want als hij effectief schuldig is aan zo’n ernstige feiten – waar we overigens nog geen officieel bericht van hebben gekregen – kunnen we het niet maken om hem te houden. Ik zal de rest van het bestuur zo snel mogelijk op de hoogte brengen, maar het ziet er naar uit dat we nu vlug op zoek zullen moeten gaan naar een nieuwe trainer. Spijtig, want alles was zo goed in zijn plooi gevallen. We maakten sportieve keuzes en keken hoopvol naar de toekomst.”

(Red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.