Nieuwe fusieclub MVC Forza Dadizele meteen succesvol in het minivoetbal

Redactie KW

De nationale minivoetbalreeksen werden vrijdagavond terug op gang getrapt. Onze West-Vlaamse ploegen kenden wisselend succes.

In de hoogste afdeling boekte MVC Forza Dadizele meteen een eerste overwinning. Uit bij Sint-Gillis-Waas won de nieuwe fusieclub met 4-5. Labarque en Kasmi tekenden voor 1-2, maar halfweg bij 3-3 was alles te herdoen. In de derde periode loodste Malfait zijn ploeg naar een dubbele voorsprong. Sint-Gillis-Waas milderde nog met een cornerbal tot 4-5 maar de drie punten waren voor Dadizele.

Die andere West-Vlaamse eersteklasser MVC Kortemark liet zich verrassen door promovendus Aalter. De afwezigheid van Bardyn liet zich voelen, al kon Vandemaele Kortemark na rust 3-2 voor brengen. Achterin werden evenwel te veel fouten gemaakt en een sterk spelende Noppe (ex-Kortemark) bracht Aalter opnieuw 3-4 voor. In de slotact werd het verschil nog aangedikt tot 5-8.

In tweede nationale opende het gedegradeerde WDP Rollegem met een 4-1-zege tegen Nederename. Dermaut opende de score en na goals van Galloo en nogmaals Dermaut zat Rollegem halfweg reeds op rozen. Nederename milderde lichtjes, maar Neirijnck nam nadien alle twijfels weg.

Ook SV Cappuccino Waregem begon met een overwinning in de topper tegen Ronse (5-3). Waregem leidde na drie periodes met 4-0 na doelpunten van Deweer, Devos, De Waele en Vandevelde, maar Ronse vocht terug tot 4-3 waarna De Waele pas in het slot de zege helemaal veilig kon stellen. De buren van MVV Waregem 74 leken op weg naar een overwinning uit bij Deftinge, maar moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een 6-6-gelijkspel. Tien minuten voor tijd had Delecluyse zijn ploeg nog op 3-6 gezet, maar twee cornerballen en een veldgoal zorgden in de slotseconden voor een anticlimax bij Waregem waar sterkhouders Termote en Vanhoucke ontbraken.

Ook Montreal Brugge pakte een punt. Het scenario was gelijkaardig aan dat van MVV. Brugge boog een 1-3-achterstand om in een 5-3-voorsprong na goals van Demey, De Bois, Van Belleghem en Cuelenaere, maar uiteindelijk sleepte Nazareth in het slotkwart nog een punt uit de brand (5-5). Ardooie tot slot verloor bij Geraardsbergen met 8-4.

Van de West-Vlaamse ploegen in derde nationale opende Zedelgem het sterkst. Zelzate werd huiswaarts gestuurd met 8-3. Heyman en Tytgat waren uitstekend bij schot. Verder nam Dadizele B de maat van Sint-Gillis-Waas B (4-6), speelde Oostkamp 3-3 gelijk bij Melsen, verloor Desselgem nipt van Zele (3-4) en ging Rollegem B thuis de boot in tegen Erwetegem B (3-6).

Vroeger dan verwacht werd ook het minivoetbal al geconfronteerd met de te vrezen moeilijkheden. In eerste klasse werden twee wedstrijden uitgesteld door corona en ook in vierde klasse A kon één duel om dezelfde reden niet doorgaan. De West-Vlaamse teams bleven voorlopig gelukkig gespaard.

(FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.