Nieuwe coach en speelsters KSV Rumbeke (2) hebben ambitie

(foto Kurt Maddens)
Redactie KW

De vrouwen van KSV Rumbeke beginnen straks aan hun vierde seizoen. Nieuw dit jaar is hun hoofdcoach Eddy Versieck (55), die overkomt van de vrouwen van Ruddervoorde.

“In mijn trainerscarrière, die zich vooral in het vrouwenvoetbal situeerde, heb ik geleerd om iedereen op gelijke voet te behandelen en van nul te laten starten”, zegt Versieck. “Dat is hier ook het geval, aangezien ik echt niemand ken. Ondertussen heb ik langs de zijlijn wel al twee trainingen van mijn assistent Kenny gezien, en ik heb een goed voorgevoel. Ik zie het dus zeker zitten om met deze bende er een mooi seizoen van te maken, en daarbij zeker de top te viseren. Daarvoor is er voldoende ervaring in de rangen.”

Moeders

In de coronaperiode zijn een aantal speelsters moeder geworden: Jolien Vandenborre, Sanne Lanssens en Tiëssa Pennynck.

Tiëssa is opgetogen over de eerste woorden van haar nieuwe coach: “Ik zal dan ook proberen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de trainingen en wedstrijden, al zal dat niet evident zijn: ik moet dat allemaal zien te combineren met mijn werk en natuurlijk het moederschap. Maar ik wil mijn steentje bijdragen om de ploeg in de top vijf te loodsen.”

Nieuwkomers

In functie van volgend jaar zijn er met Machteld De Reuse en Jolien Nuytten twee nieuwkomers. Jolien behoorde ooit tot de ruime kern van de ‘Red Flames’. “Mijn voetbalcarrière ben ik bij de jongens van Vlamertinge begonnen”, vertelt ze.

“Op mijn vijftiende volgde een eerste transfer naar de Famkes Merkem. Daar werd ik onmiddellijk aan de kern van de eersteprovincialer toegevoegd. Soms mocht ik ook eens mee op de bank bij hun eerstenationaler. Drie jaar later heb ik dan de kleuren verdedigd van Club Brugge in de Bene Liga. Nu heb ik dus gekozen voor KSV Rumbeke in tweede provinciale. Van bij het eerste gesprek had ik een goed gevoel hier, bij alles en zeker ook bij de nieuwe trainer. Als slechte verliezer zit ik met hem ook op dezelfde golflengte. Ik hoop hier een mooi seizoen mee te maken. De voorbereiding zal, gezien de lange coronaperiode, niet onbelangrijk zijn gezien.”

De eerste oefenwedstrijd is voorzien op 1 augustus, om 15 uur thuis tegen Heule. De eerste competitiewedstrijd is op 5 september tegen Alveringem.

(SB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier