Nieuwe centrale verdediger voor Cercle Brugge: “Ik ben een competitiebeest”

© Cercle Brugge
Redactie KW

Groen-zwart versterkt zich achterin met de 20-jarige Harisson Marcelin. De Franse rechtsvoetige centrale verdediger (1m97) wordt geleend bij AS Monaco.

Bijna vijf jaar geleden, in het voorjaar van 2015, haalde AJ Auxerre hem van het eiland Réunion. Harisson Marcelin ging snel hogerop en voegde zich twee jaar later bij het reserveteam, tekende zijn eerste profcontract en speelde verschillende keren met de groep in de Ligue 2 tijdens het tweede deel van het seizoen 2017-2018.

Het was echter aan het begin van de volgende campagne dat hij zijn grote debuut maakte, in augustus 2018. Een week later startte Marcelin voor het eerst in een Coupe de la Ligue-wedstrijd tegen Châteauroux. Aan het einde van die match scoorde hij zijn eerste doelpunt voor AJA en verzekerde hij zich van kwalificatie voor zijn team.

Het seizoen 2018-2019 was er een om ervaring op te doen. In 2019-2020 werd hij een onbetwiste starter in de centrale verdediging. Dat was voor AS Monaco voldoende om hem in januari aan te trekken. In het prinsdom zette de jonge beloftevolle verdediger en voormalige Franse jeugdinternational een handtekening onder een contract tot 2024. Bij Auxerre ontmoette hij ook Serge-Philippe Raux-Yao die destijds als eerste nieuwkomer door Cercle werd aangetrokken. Nu spelen ze samen bij groen-zwart.

Wellicht al in selectie voor Anderlecht

Ik ben een competitiebeest. Ik wil spelen. Ik ben gekomen om beter te worden en mezelf te ontwikkelen. Ik focus me alleen op Cercle”, klinkt Harisson Marcelin. Als zijn overgangspapieren in orde zijn, wordt hij wellicht opgenomen in de selectie van zondag op Anderlecht.

Eerder werd ook de Nederlander Anthony Musaba door AS Monaco bij Cercle Brugge ondergebracht.

Cerclecoach Paul Clement is alvast tevreden met de komst van Marcelin als een nieuwe centrale verdediger. Hij beschikt nu over vijf spelers voor twee plaatsen in het centrum van de verdediging. “Hij is rechtsvoetig en ik heb nu inderdaad verschillende opties. Ik werkte samen met John Terry in Chelsea. Hij was rechtsvoetig en speelde op links en deed dat fantastisch. Hij was zelfs een van de betere in zijn generatie.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.