Niels Devolder en VV Tielt goed bezig in nieuwe reeks 2B

© Niels Devolder (links) eerder dit seizoen aan het werk tegen Moorslede. (Foto Bart)
Redactie KW

Voor eigen publiek boekte VV Tielt zijn zesde overwinning van het seizoen: 4-1 tegen Zwevegem Sport. Zondag wacht voor Niels Devolder en ploegmaats de altijd moeilijke verplaatsing naar Geluwe.

“We speelden zeker een goeie eerste helft waarin we onmiddellijk een aantal mooie kansen kregen. Door goals van Thomas Verhaeghe en Jordi Ryckebosch gingen we met een verdiende 2-0 de rust in. In de tweede helft hebben we het onszelf een beetje moeilijk gemaakt. We moesten meteen de 3-0 gescoord hebben maar misten de reuzenkans. Onmiddellijk daarna prikte Zwevegem de 2-1 tegen de netten en kwam opnieuw in de match kwam. Gelukkig scoorden we dan wel snel terug tegen en diepten we de voorsprong in het slotkwartier nog uit tot 4-1.”

Uit voorzorg gewisseld

Niels Devolder zelf moest na 36 minuten naar de kant met een blessure. “Eerder uit voorzorg. Ik blesseerde mijn rechterbeen maar uiteindelijk zonder veel erg. In principe zal ik dit weekend tegen SK Geluwe weer kunnen spelen. We spelen op verplaatsing en ik denk dat het wel eens een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden. Ik ken de ploeg niet zo goed maar afgaande op hun resultaten zien we toch dat ze stilaan naar hun betere vorm toegroeien.”

In deze voor hen onbekende reeks doet VV Tielt het uitstekend. Vooral defensief werd afgelopen weken indruk gemaakt. “We zijn de derde minst gepasseerde ploeg uit de reeks en dat wil toch iets zeggen.”

“Net als vorig seizoen spelen we nagenoeg altijd met dezelfde verdediging en we weten goed wat we aan mekaar hebben. Samen met onze doelman vormen we verdedigend een sterk geheel. Persoonlijk ben ik ook tevreden over mijn prestaties dit seizoen. We zijn als ploeg heel goed bezig en laat ons hopen dat we die trend kunnen verderzetten.”

(GD)

Zondag 25 november om 14.30 uur: KSK Geluwe – VV Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.