Nicolas Lombaerts: “Vanaf nu volledige focus op het WK”

© BELGA
Redactie KW

Na de rustdag van donderdag was het vrijdagochtend in Genk alweer verzamelen geblazen voor de Rode Duivels. Bruggeling Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg) was één van de nieuwe gezichten op training.

Axel Witsel, Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Anthony Vanden Borre (Anderlecht), Laurent Ciman (Standard) en Dries Mertens (Napels) sloten op vrijdag aan bij de groep van de Rode Duivels.

“Ik heb nu een week vakantie achter de rug en die heb ik vooral gebruikt om te rusten” aldus Lombaerts. “Ik ben in België gebleven en heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om mijn vrienden en familie terug te zien”, stelde de 29-jarige verdediger. “Ik had meteen een goed gevoel op training. Dat er iets steviger getraind wordt, vind ik maar normaal. Iedereen hoopt immers op speelminuten in Brazilië, ook ik. Al zal ik niet mekkeren als ik die kans niet meteen krijg.”

Frusterend competitieslot bij Zenit

Witsel en Lombaerts hebben er een frustrerend competitieslot opzitten. Ze strandden met Zenit immers op de tweede plaats, met één punt minder dan CSKA Moskou. “Het was een van de grootste ontgoochelingen in mijn carrière”, geeft Lombaerts toe. “Gelukkig heb ik die teleurstelling ondertussen al achter mij kunnen laten. Vanaf nu staat alles in het teken van het WK.”

Ook zaterdag en zondag trainen de Rode Duivels nog in Genk, waar ze maandagavond een vriendschappelijke interland spelen tegen Luxemburg. Dinsdag vertrekt de groep dan op trainingskamp naar Zweden, waar ze op 1 juni een oefeninterland spelen tegen Ibrahimovic en co. Thibaut Courtois en Toby Alderweireld ontbreken nog in de selectie. Zij spelen vanavond met Atletico Madrid de finale van de Champions League tegen Real Madrid.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.