Nicolas Lombaerts helpt Zenit Sint-Petersburg met een assist aan een 0-2-zege

© BELGA
Redactie KW

Zenit Sint-Petersburg heeft zaterdag op de 23ste speeldag in de Russische competitie met 0-2 gewonnen op het veld van middenmoter Amkar Perm.

Aanvaller Artem Dzyuba opende op het halfuur de score, winteraankoop Aleksandr Kokorin verdubbelde in de slotfase de voorsprong, na een assist van Bruggeling Nicolas Lombaerts. De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd centraal achterin bij de Tsaren. Collega-Rode Duivel Axel Witsel begon de wedstrijd op het middenveld en mocht na 85 minuten gaan rusten van coach André Villas-Boas, die na dit seizoen afscheid neemt van de Russische club.

Villas-Boas zou dat afscheid graag vieren met een tweede titel op rij en dankzij de sterke reeks van zijn team na de lange winteronderbreking in Rusland behoort dat nog tot de mogelijkheden. Van de vijf wedstrijden die er sinds begin maart gespeeld werden, won Zenit er vier, enkel op de eerste speeldag na de winteronderbreking leden ze puntenverlies op bezoek bij Krasnodar (0-0). Om de titel te pakken, moeten ze in de stand wel nog voorbij het verrassende FK Rostov en leider CSKA Moskou zien te geraken. De club van het leger uit de hoofdstad haalde zaterdag op zijn beurt zwaar uit tegen rode lantaarn Mordovia Saransk (7-1), Rostov geraakte vrijdag niet verder dan een scoreloos gelijkspel uit bij Anzhi Makhachkala (0-0). CSKA nam zo de leiding over met 46 punten, één meer dan Rostov (45). Zenit volgt op de derde plaats met 43 punten.

(Belga)