Nicolas Lombaerts: “Al meer gespeeld dan gedacht”

Redactie KW

De verdediger van Zenit Sint-Petersburg stond donderdag bij afwezigheid van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen de volle 90 minuten in het hart van de verdediging tegen de Zuid-Koreanen en speelde een degelijke partij.

“Ik heb nu al meer gespeeld dan dat ik op voorhand gedacht had”, lachte Bruggeling Lombaerts vrijdag na de training van de Belgen. “Als niet-titularis moet je altijd klaar zijn en ik vond het leuk om te spelen. Donderdag heb ik bewust geen risico in mijn spel gelegd. Het was immers al zes weken geleden dat ik nog eens een volledige wedstrijd afgewerkt had en op het einde had ik toch wat last van krampen”, klonk het.

Goede organisatie

Achteraan hielden de Belgen donderdag de nul. “We zetten een goede organisatie neer, maar het is natuurlijk altijd belangrijk dat iedereen zijn defensief werk doet en dat was gisteren zeker het geval. Het haalt niets uit dat je vier wereldverdedigers en een wereldkeeper hebt en je middenvelder en aanvallers hun defensieve taken niet uitvoeren.”

Nu tegen de Verenigde Staten

Dinsdag botst Lombaerts met België in Salvador op de VS. “Dat we in de tweede ronde tegen de Verenigde Staten uitkomen vind ik toch wat verrassend, want ik had altijd gedacht dat Portugal zou doorstoten. Tegen de VS wonnen we de voorbije jaren al twee vriendschappelijke duels, hopelijk is driemaal scheepsrecht”, klonk het.

(Belga – Foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.