Nico Vandendriessche oppert voor kalmte bij KSV Diksmuide (2A)

Nico Vandendriessche. © MG
Redactie KW

Voor KSV Diksmuide is 2020 met een valse noot begonnen. De Boterjongens waren nog ongeslagen, maar op Kanegem ging het mis.

“We beseften goed genoeg dat we ooit wel eens een nederlaag zouden lijden”, relativeert Nico Vandendriessche. “De manier waarop is wel hard. Een match die we eigenlijk na 20 minuten al dood konden maken, draait uiteindelijk toch nog op een nederlaag uit. Dat is zuur.”

Opvallend dat de nederlaag net nu volgt. Een gebrek aan scherpte na de winterstop? “Dat gevoel had ik niet”, countert de 35-jarige Diksmuideling. “We hadden scherp getraind. Het vraagt misschien wat tijd om in het ritme te komen, maar dat mag geen excuus zijn. Ook voor de tegenstander was dat immers het geval. Het lag aan de omstandigheden. Laat het ons daarop houden.”

Geen extra druk

Blauw-geel ziet KSV Nieuwpoort nu wel tot op vier punten naderen. “Maar dat zorgt absoluut niet voor extra druk. De trainer heeft ons samen geroepen en benadrukt dat we nu niet mogen panikeren. Dat Nieuwpoort wat dichter komt, leeft trouwens totaal niet in de groep. Bovendien denk ik dat de kustploeg de komende maanden ook wel nog hier en daar wat zal laten liggen. Wij moeten zaterdag wel onze plicht doen op Damme, want twee nederlagen op rij zijn uit den boze. We zullen scherp moeten zijn en mogen ze niet onderschatten.”

Vandendriessche maakte de overstap van Spermalie-Middelkerke en groeide meteen uit tot een vaste waarde. “Vooral over de eerste 14 matchen ben ik heel tevreden, waarna een lichte blessure me even parten speelde. Nadat ik een inspuiting kreeg en de nodige rust inlaste, verliep het weer goed”, besluit de polyvalente middenvelder, die al zijn woord gaf voor volgend seizoen. (SB)

Zaterdag 11 januari om 19.30 uur: SVV Damme – KSV Diksmuide A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.