Nicholas Tamsin ruilt Winkel Sport voor buur en reeksgenoot Mandel United

De transfer zat al wat langer in de pijplijn, afgelopen weekend werd duidelijk dat Bruggeling Nicholas Tamsin wel degelijk de overstap maakt van Winkel Sport naar Mandel United. Na het vertrek van Aaron Vanfleteren naar Knokke een tweede domper voor de Winkelnaars.

Nicholas Tamsin hier in de achtervolging op Gwenny Opbrouck van Mandel United. Tamsin trekt dus naar de fusieploeg, Opbrouck gaf eerder al aan naar SV Anzegem te verkassen. © VDB

Vanfleteren is met elf goals topschutter bij Winkel Sport, Nicholas Tamsin scoorde al zes keer vanop de strafschopstip. Tamsin zal slechts één seizoen bij Winkel Sport gespeeld hebben. Tamsin speelde in de jeugd van Cercle Brugge, maar kon er net niet doorbreken. “Hij had zijn kans daar zeker verdiend”, aldus Patrick Rotsaert, nu sportief manager bij Mandel United, maar toen aan de slag bij Cercle. Via KV Turnhout, SV Zulte Waregem (waar hij enkele matchen in eerste klasse speelde), de toenmalige tweedeklasser Waasland-Beveren ging het in 2012 haar VV Coxyde. Hij maakte de opgang naar tweede klasse mee, maar tegelijk ook de teloorgang van de ploeg. Hij koos toen voor Knokke waarmee hij vorig seizoen kampioen speelde in tweede amateurklasse.

Nicholas Tamsin zet als centrale middenvelder met zijn traptechniek mee de lijnen uit.
Nicholas Tamsin zet als centrale middenvelder met zijn traptechniek mee de lijnen uit.© VDB

Ook nieuwe doelman voor Mandel United

Dit jaar koos hij dus voor het ambitieuze Winkel Sport. De rood-zwarten maken voorlopig hun ambities nog niet echt waar, volgend jaar kiest Tamsin dus voor Mandel United.

Mandel United legde ook Thiemen Penny vast, hij komt over van KSKV Zwevezele. Hij was achter Jonas Cool tweede doelman bij de leider in eerste provinciale. De 20-jarige goalie kreeg zijn jeugdopleiding bij Cercle Brugge.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.