Neerhof Kortrijk zorgt voor stunt van formaat

Salim Kasmi zorgde met Traiteur Neerhof Kortrijk voor knappe stunt tegen de leider. © Foto LLV
Redactie KW

De Kortrijkzanen versloegen in eerste nationale van het minivoetbal leider Oudenaarde met 8-4.

Domino Oudenaarde verloor voor Nieuwjaar maar één keer, maar werd in 2019 ondertussen op twee verliespartijen in evenveel wedstrijden getrakteerd. Een week geleden ging WDP Rollegem er al winnen in de beker van België en in competitieverband wou Traiteur Neerhof Kortrijk, dat net als WDP in Rollegem voetbalt, niet onderdoen. Kortrijk kwam 2-0 en 4-2 voor en behield die bonus uiteindelijk vrij gemakkelijk tot het einde van de wedstrijd. Het werd 8-4. Oudenaarde blijft leider, maar ziet de concurrentie wel dichterbij komen. Ook Kortrijk lijkt zo stilaan definitief uit de degradatiezorgen.

Die zijn er wel nog altijd voor MVV Waregem, dat het kelderduel tegen HG Appels met 5-4 verloor. Waregem haalde vier keer een achterstand op, maar uiteindelijk werd nog nipt verloren. WDP Rollegem moest niet in actie komen en ziet zo de kloof met de derdelaatste – een veilige plaats – groter worden. Die bedraagt nu vier punten.

In tweede nationale won leider AZ’77 Maldegem vlot van hekkensluiter Puskas Bockor Ardooie. De West-Vlamingen konden hun netten één kwartier ongeschonden houden, maar halfweg was de partij bij een 4-1 tussenstand al beslist. Het werd uiteindelijk 8-3. Cappuccino Waregem won van OB Gent met 10-5, Torben Plateau (4) en Jordy De Waele (3) waren bij de West-Vlamingen de voornaamste schutters met dienst.

In derde nationale deed Mini Melsen een slechte zaak door met 5-4 te verliezen bij H.Goossens Appels B. Neerhof Kortrijk nadert hierdoor tot op één punt, want Neerhof won de derby tegen WDP Rollegem met 6-4. Na twee doelpunten van Stijn Vervoort leidde Rollegem een kwartier voor het einde nog met 2-3, maar Whaouiny en Demyttenaere bewerkten nog een sensationele ommekeer. PS Oostkamp liet kostbare punten liggen door met 4-8 te verliezen van KBC Kortemark. Dennie Daman speelde zich bij de bezoekers met drie goals in de kijker.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier