Nederlagen voor eersteklassers Kortemark en Dadizele in minivoetbal

© gf

In de nationale reeksen van het minivoetbal boekten de West-Vlaamse teams op de vijfde speeldag van de competitie wisselende resultaten.

De eersteklassers beleefden geen leuke avond. Kortemark kon geen verlengstuk breien aan haar overwinning van vorige week en beet in eigen huis in het zand tegen Appels. Kortemark creëerde een pak kansen, maar was te weinig efficiënt waardoor het halfweg tegen een 0-2-achterstand aankeek. Brogniez en Grymonprez werkten die achterstand daarna weg, maar Appels sloeg meteen terug een kloof. Over 2-4 ging het uiteindelijk naar 4-7.

Heel nipt

Dadizele ging heel nipt de boot in bij Nazareth (5-4). Na een gelijkopgaand eerste kwartier leidde Nazareth halfweg met 3-1. Debaere milderde in het derde kwart tot 4-3 waarna De Vlieger in de slotact de score in evenwicht bracht, maar kort voor het eindsignaal kon Nazareth alsnog de zege pakken.

In tweede nationale kende leider SV Cappuccino Waregem een vrij weekend door het algemeen forfait van Nederename. Rollegem springt over Geraardsbergen naar de derde plaats na een 4-5-zege in het onderlinge duel. Deloose bracht Rollegem in het openingskwart 0-1 voor, maar halfweg leidde Geraardsbergen met 3-2.

De partij bleef op en neer gaan en met een derde treffer bracht Deloose terug evenwicht. Dicht tegen het einde besliste Dermaut de partij. Plek zes wordt gedeeld door MVV Waregem 74 en Brugge. Brugge won voor de tweede week op rij. Deze keer werd Gent het slachtoffer. De Bruggelingen leidden halfweg met 3-1 na doelpunten van Demey, Van Belleghem en Schotte en bouwden in het derde kwart het verschil uit tot 5-2. Gent milderde nog tot 5-4, maar Van Nieuwenhuyse zorgde voor de bevrijdende 6-4. Waregem speculeerde uit bij Ronse op de counter.

Iets over halfweg leek dit zijn vruchten af te werken, toen Delecluyse en Molisse een mooie 2-5-bonus bij elkaar voetbalden, maar in het slot overheerste het aanvallende gevaar van de thuisploeg waardoor Ronse nog won met 8-6. Ardooie tot slot boekte uit bij Nazareth B een tweede seizoenszege. Het werd 2-5.

West-Vlaamse eer

Zedelgem hield de West-Vlaamse eer hoog in derde nationale. Na drie opeenvolgende nederlagen werd gewonnen van Sint-Gillis-Waas B met 7-3. Halfweg stond het 2-2, maar na de kantwissel scoorde uitblinker Tytgat drie keer in vijf minuten tijd. Match gespeeld waarna Clarisse in het slot zijn wedstrijd bekroonde met twee doelpunten. Dadizele B kwam terug uit Zele met een knap 6-6-gelijkspel. Rollegem B verloor met 5-3 van G&H Oudenaarde, maar maakte het de leider verdomd lastig. Rollegem lukte een droomstart, leidde na het openingskwart met 0-2 en hield daarna lange tijd stand, maar moest in de slotact finaal toch buigen. Desselgem ten slotte ging thuis de boot in tegen Erwetegem B met 5-9.

In vierde nationale A eindigde de topper tussen leiders Domino Trappen Oudenaarde B en MVV Waregem 74 B op een billijk 3-3-gelijkspel. Na goals van Dierick en Vroman stond het 2-2 halfweg. Oudenaarde kwam daarna op voorsprong, maar in het slot sleepte D’helft een punt uit de brand. Waregem miste bovendien nog twee cornerballen.