Na de redding: supporters KSV Roeselare reageren opgelucht

Redactie KW

Nadat vrijdagavond witte rook uit de schouw kwam in Schiervelde voor het nieuwe ‘KSVR 2.0’, laten de supporters enkel positieve geluiden horen.

Webmaster Dirk Vanhecke, naast webfotograaf ook al meer dan 60 jaar diehard supporter richt zich tot alle fans: “Het verder bestaan van onze mooie club is een feit! Het nieuwe KSVR 2.0, een nieuw project met een visie. En wat voor één! Een vereniging waar met respect en ethiek de supporters en de sponsors opnieuw centraal staan in een ambitieus plan! De architect zal zijn plannen zelf voorstellen.”

Vrees voor postjes

“Maar om het zover te krijgen, dienden eerst de ‘heilige’ huisjes, gesloopt te worden en de staff uitgemest te worden. Van alle kanten kwam er tegenstand. Het was vechten tegen de demonen die vreesden voor hun postjes.”

“Wat boven water is gekomen en nu het daglicht ziet, is hallucinant en schandaleus. Het heeft de club vele jaren stilstand en schandalig veel geld gekost. Enorme imagoschade was het gevolg en onze jeugd was een van de grootste slachtoffers. Er komen echter betere tijden en de schuldigen uit het verleden zullen op een of andere manier verantwoording moeten afleggen.”

“De mensen die nu aan boord kunnen blijven, moeten heel nederig zijn en kunnen bewijzen dat ze toch nog iets voor KSV Roeselare kunnen betekenen. Hopelijk grijpen ze die tweede kans. Voor onze supporters, van wie veel offers werden gevraagd en die deel uitmaakten van een van de zwartste bladzijden in de clubgeschiedenis, komen er nieuwe tijden.”

Nog een lange weg

“Er werden wonden geslagen, ook onder onze supporters en dit om begrijpelijke redenen. Laat ons nu ‘oltegoare, skoere aan skoere’, de vetes achter ons laten en samen met de nieuwe mensen onze schouders zetten onder het nieuwe project. We komen van heel diep, niemand zag het nog goed komen. In korte tijd werden er al bergen werk verricht, maar er is nog een lange weg te gaan.”

“Laat ons als supporter eendrachtig de nieuwe mensen steunen en ons vertrouwen aan hen teruggeven. Samen met onze fantastische supportersclub wordt dit heel belangrijk in het nieuwe verhaal.”

Dirk besluit met zijn grote dankbaarheid en grootste respect te uiten voor zij die deze redding verwezenlijkt hebben. Dat is ook de toon van de vele supporters die reageerden via Facebook. “De meesten dachten dat de club afstevende op het faillissement en danken uit het diepste van hun hart de mensen die dit nieuwe concept konden realiseren.”

(FBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.