MVV Waregem 74 op bezoek bij leider WDP Rollegem in absolute topper

De voorzitters Thierry Desmet van WDP Rollegem (links) en Frederic Mortier van MVV Waregem 74. © GH
Redactie KW

In tweede nationale van het minivoetbal staan vanavond de nummers één en drie tegenover elkaar. Voor WDP Rollegem is de eerste plaats niet ongewoon, nummer drie MVV Waregem 74 is eerder een verrassing. Het is ruim tien jaar geleden dat beide teams het mooie weer maakten in eerste nationale, maar nu zitten beide ploegen dus op titelkoers.

“De laatste jaren speelden we telkens mee in de eindronde voor promotie”, opent WDP-voorzitter Thierry Desmet (44) uit Dottenijs. “Nu zitten we opnieuw op koers ja, maar eerlijk gezegd denken we op dit moment nog helemaal niet aan een mogelijke titel. Eerste klasse is zeker de ambitie, maar geen must. Mocht het ons dit seizoen toch lukken, dan zal er wel wat versterking moeten bijkomen. Maar in deze competitie weet je nooit. We leden al dom puntenverlies tegen Oudenaarde en er kan nog zoveel gebeuren in de terugronde.”

“Wij overtreffen op dit moment ver onze initiële ambitie, namelijk meedraaien in de middenmoot”, vertelt Waregemnaar Frederic Mortier (38), voorzitter van MVV. “Vergeet niet dat we vorig seizoen op het nippertje de eindronde in derde nationale haalden, waarlangs we promotie naar tweede konden afdwingen. Dat we nu bovenaan meedraaien met acht zeges uit elf partijen hadden we niet ingecalculeerd. Mochten we erin slagen om voor het tweede jaar op rij te promoveren, dan zie ik niet in waarom er plots veel zou moeten veranderen.”

Financiële stimulans

“Ook financieel gezien zou alles hetzelfde blijven. Wij betalen onze spelers niet en ook bij een overgang is dat niet aan de orde. Wat misschien wel voor een probleem kan zorgen, is dat we opnieuw een tweede ploeg moeten aanstellen. Organisatorisch is dat niet evident. In dat opzicht is het jammer dat het zo moeilijk is om de jeugd te houden. De concurrentie van het vaak beter betaalde veldvoetbal is groot. Bovendien heb je vandaag bijna een kern van 20 spelers nodig om een team te kunnen opstellen.”

“Als underdog is het aan ons om te tonen dat we het ook in topmatchen kunnen” – Frederic Mortier

“Op financieel vlak zou een promotie voor WDP ook niet tot grote verschuivingen leiden”, aldus Thierry. “De club is budgettair gezond, dus wie weet kunnen we in dat gunstige geval onze spelers wel een extra stimulans geven. Maar ook op dat vlak wil ik niet op de feiten vooruitlopen. Er is nog geen concreet plan opgemaakt. Ik verwacht me ook niet direct aan nieuwe sponsordeals, want daarvoor komt minivoetbal te weinig onder de aandacht. Wij moeten onze sponsoring vooral halen via kennissen van spelers.”

“Het zou wel mooi zijn mocht een van ons, of in het beste geval beide ploegen, kunnen stijgen”, neemt Frederic over. “Als Kortrijk zich kan handhaven in eerste, dan kunnen we met hen en Kortemark enkele West-Vlaamse derby’s uitvechten. Dergelijke burenduels zijn publicitair altijd mooi meegenomen, want doorgaans is de opkomst van supporters beperkt tot een paar tientallen. Dat is vooral te wijten aan het overaanbod van andere sporten in het weekend.”

“Zelfs voor een topper in eerste nationale loopt de zaal niet vol, al kunnen sommige teams wel rekenen op een trouwe supporterskern”, pikt Thierry in. “Voor onze thuismatch tegen MVV Waregem zal er wel belangstelling zijn.”

Gesloten match

MVV boekte afgelopen weekend na een strafschop en drie cornerballen een 2-2-gelijkspel in de derby tegen Cappuccino. “Wij leven rustig toe naar de wedstrijd tegen WDP, gezien ons statuut van underdog. Maar natuurlijk weten we ook dat alle punten op verplaatsing een bonus zijn. Het is aan ons om te tonen dat we het ook in topmatchen kunnen”, besluit Frederic Mortier.

Rollegem klopte vorig weekend middenmoter Mini Sint-Gillis-Waas met 4-5. “Wij moeten uitgaan van onze sterke thuisreputatie, maar de partij zal beslist worden op details. Het verschil zal hoe dan ook minimaal zijn, ik verwacht een gesloten match”, rondt Thierry Desmet af. (GH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier