MVC Desselgem verloor in eigen zaal al twee keer, maar: “Onze start is niet dramatisch”

We herkennen rechtstaand v.l.n.r.: speler trainer Lorenz Blauwblomme, Jorchen Dewaele, Glenn Vanluchene, Filip Demeestere. Gehurkt v.l.n.r.: Kenneth Dewyn, Matthew Roose, Mattice Bekaert, Bradley Destoop. © ELD
Redactie KW

Derdeklasser MVC Desselgem gaat de gedwongen onderbreking in met een nederlaag. Op speeldag vier werd in eigen huis verloren van Erwetegem. De bekerwedstrijd uit bij eersteklasser Nazareth – een mooie affiche – moet ondertussen wachten.

“We startten het seizoen met de ambitie om een goede thuisreputatie op te bouwen en af en toe iets te sprokkelen op verplaatsing, maar voorlopig loopt het met twee nederlagen in eigen zaal helemaal anders”, zegt speler-coach Lorenz Blauwblomme. “Gelukkig konden we al twee keer de zege behalen op verplaatsing, waardoor onze seizoensstart met een 6 op 12 niet dramatisch is.”

“In de verloren thuiswedstrijden zat er telkens meer in, ook vorige week tegen Erwetegem was dat het geval”, gaat Blauwblomme voort. “We wisten dat het een lastige partij zou worden, want zij hadden hun start met drie overwinningen uit vier wedstrijden niet gemist, terwijl wij te kampen kregen met enkele blessures en beroep moesten doen op twee jonkies uit ons tweede team. De wedstrijd zelf verliep aan een traag tempo. Wij hadden het meeste balbezit en kwamen eerst 2-0 en daarna 4-1 voor, maar we kregen te gemakkelijk corners tegen waardoor Erwetegem telkens op cornerbal kon terugvechten tot 4-2.

Beker van België

Vanaf de derde periode waren we elkaars evenknie. Tot 5-4 hielden we ook nog de leiding, maar in het vierde kwart ging het licht bij ons volledig uit. We vonden de vrije man niet meer, we waren te slordig in de passing en de opbouw en we creëerden geen enkele kans meer. Onze tegenstander maakte daar gretig gebruik van en kon naar hartenlust counteren. Uit die counters puurden ze vijf goals waardoor we finaal met 5-9 de boot ingingen.”

Vanavond stonden de zestiende finales in de Beker van België geprogrammeerd. Daarin zou Desselgem eersteklasser Nazareth in de ogen hebben gekeken, maar deze wedstrijd is door het verbod op zaalsporten nu uitgesteld. “Jammer, want de bekercompetitie is altijd een ander gegeven. Op bezoek bij een eerstenationaler waren we van plan om ons vel duur te verkopen. Uiteraard zou het niet makkelijk worden om door te stoten naar de achtste finales, maar dat was het in de vorige ronde ook niet toen we tweedeklasser Brugge uitschakelden.” Om te weten of Desselgem die stunt kan herhalen, wordt het dus nog even wachten. (FMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier