Mustafa Rustami (U11 SV Kortrijk): “Papa geeft mij veel tips over hoe ik moet trappen”

Mustafa Rustami. © GH
Redactie KW

Mustafa Rustami (9) voetbalt bij de U11 van SV Kortrijk. “Ik sta rechts in de verdediging of op het middenveld”, vertelt hij.

“Ik speel graag op de rechterflank, want ik kan beter shotten met mijn rechtervoet. We hebben een goede ploeg dit seizoen en we leren veel bij van onze trainer Steven De Praitere. Zo leerde hij ons al driehoekjes en één-twee’tjes. Een beetje zoals bij FC Barcelona, mijn favoriete ploeg. Ik kijk het meest op naar Lionel Messi en Neymar, maar ik vind het wel spijtig dat de Braziliaan nu bij PSG voetbalt. Of ik een favoriete Rode Duivel heb? Ja, Eden Hazard. Zelf zou ik later graag profvoetballer worden bij Barcelona of Liverpool. Als ik goed blijf trainen, dan gaat mij dat misschien wel lukken.”

“Mijn mama en papa steunen mij tijdens mijn matchen. Zeker mijn papa geeft mij veel tips over hoe ik moet trappen. Ik heb veel vrienden bij SV Kortrijk. Meestal voetballen we op gewoon gras, maar soms trainen we op het kunstgrasveld van de Lange Munte. Dat is wel een beetje beter om te lopen. Dit seizoen kon ik al een paar doelpunten maken, maar ik ben vooral een goede verdediger”, besluit Mustafa Rustami. (GH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.