Moorsele kan in topper tegen SV Kortrijk leidersplaats verstevigen

© VDB
Redactie KW

In derde provinciale C staat zondag dé kraker van de speeldag op het programma. Dan trekt leider Moorsele naar eerste achtervolger SV Kortrijk.

Andries Vereeke maakte in de zomer de overstap van Bellegem naar Moorsele. “Ik wou altijd al spelen bij een iets hoger aangeschreven ploeg. Toen ik vorig seizoen tegen Moorsele speelde, merkte ik al dat het een team is met veel mogelijkheden. Na enkele gesprekken met de trainer was alles in kannen en kruiken”, vertelt de spits.

Toch kende hij geen makkelijk seizoensbegin. “Natuurlijk is het eerst wat aanpassen als je in een nieuwe ploeg terecht komt. De eerste matchen startte ik op de bank, maar ondertussen mocht ik al viermaal op rij in de basis beginnen. Ik heb nu wel mijn draai binnen het team gevonden,” geeft hij mee.

Met het oog op de absolute topper tegen Moorsele deed KSV Kortrijk wat het moest doen. Het won verdiend met een zuinige 0-1 bij Groene Duivels Ingooigem en hijst zich zo op de tweede plaats. “Omdat wij op zaterdag speelden, ben ik daags nadien naar Moorsele gaan kijken”, zegt Kortrijk-trainer Geert Vandevyvere. “En ik merkte er zelfs enkele van mijn spelers op in het publiek. Het betekent dat ze met die topper bezig zijn, dat is goed.”

Nieuwkomer Andries Vereeke staat ondertussen al enkele machten op rij in de basis. (foto MPM)
Nieuwkomer Andries Vereeke staat ondertussen al enkele machten op rij in de basis. (foto MPM)

Qua aantal tegendoelpunten kun je beide teams met elkaar vergelijken, maar offensief is er een groot verschil. “Hun aanval is een machine, met 55 goals in amper 13 matchen is hun scoringsvermogen fenomenaal te noemen”, vindt Vandevyvere. “Maar we zullen hen een warm onthaal geven, we bewezen eerder al een moeilijk te ontwrichten geheel zijn. Moorsele vond ik vorig seizoen eigenlijk al de best voetballende ploeg, maar toch grepen ze naast promotie. Dat zullen ze allicht geen tweede keer laten gebeuren. De druk ligt dus bij hen. Bij ons hoeft niets en dat is in ons voordeel.”

“Maar hoe het zondag ook uitdraait, het neemt niet weg dat we aan een schitterend seizoen bezig zijn. Niemand had dit verwacht. Als we zondag winnen, doen we nog mee voor de eerste periodetitel. Maar door het grote verschil in doelpuntensaldo zouden wij op de slotspeeldag van die eerste periode al beter moeten doen dan Moorsele”, aldus de coach.

Bij winst zetten we Kortrijk op zes punten en dat is een voordeel, want wij willen absoluut promoveren

“Ik verwacht een erg gesloten wedstrijd”, aldus Andries Vereeke. “Het veld in Kortrijk ligt er niet fantastisch bij, dus ik denk dat er vooral een fysieke strijd gestreden zal worden. Het is nog vroeg op het seizoen, maar als we winnen, zetten we Kortrijk op zes punten. Dat is altijd een voordeel. Want het is absoluut onze ambitie om te promoveren dit seizoen”, besluit Vereeke.