Amelhaf is een Fransman en viert morgen (25 november) zijn 21ste verjaardag. Hij kwam via Bram Lucker - die hij als beloftentrainer had bij KV Kortrijk - terecht bij eersteprovincialer FC Poperinge. Hij woont op bijna 100 kilometer van Poperinge, in de buurt van Valenciennes.

"De belofte was dat als er een profploeg op de proppen kwam, Mo zou mogen vertrekken", vertelt voorzitter Filip Coutigny. "Wij hebben die afspraak nageleefd en gunnen hem deze overstap van harte. Mo was iemand die zich goed integreerde en heel vriendelijk was. Technisch heel sterk met ook een enorme balvastheid. Ik kan alleen maar positief terugblikken dus op zijn passage, waarbij hij een zestal keer de weg naar doel vond."

Vanavond trekt FC Poperinge naar Damme, zonder Amelhaf dus. Wanneer hij speelgerechtigd is bij zijn nieuwe club, is nog onduidelijk. "Ik weet niet hoe de regelingen zijn bij de Duitse voetbalbond, maar wellicht komt hij pas na Nieuwjaar in actie. Het is echter de bedoeling dat hij al volledig bij Aalen zal meetrainen en dus niet meer terugkeert naar Poperinge." Aalen staat 18de op 20 ploegen en telt na 15 matchen 14 punten.

(AP)

Amelhaf is een Fransman en viert morgen (25 november) zijn 21ste verjaardag. Hij kwam via Bram Lucker - die hij als beloftentrainer had bij KV Kortrijk - terecht bij eersteprovincialer FC Poperinge. Hij woont op bijna 100 kilometer van Poperinge, in de buurt van Valenciennes."De belofte was dat als er een profploeg op de proppen kwam, Mo zou mogen vertrekken", vertelt voorzitter Filip Coutigny. "Wij hebben die afspraak nageleefd en gunnen hem deze overstap van harte. Mo was iemand die zich goed integreerde en heel vriendelijk was. Technisch heel sterk met ook een enorme balvastheid. Ik kan alleen maar positief terugblikken dus op zijn passage, waarbij hij een zestal keer de weg naar doel vond."Vanavond trekt FC Poperinge naar Damme, zonder Amelhaf dus. Wanneer hij speelgerechtigd is bij zijn nieuwe club, is nog onduidelijk. "Ik weet niet hoe de regelingen zijn bij de Duitse voetbalbond, maar wellicht komt hij pas na Nieuwjaar in actie. Het is echter de bedoeling dat hij al volledig bij Aalen zal meetrainen en dus niet meer terugkeert naar Poperinge." Aalen staat 18de op 20 ploegen en telt na 15 matchen 14 punten.(AP)