Moet KV Oostende straks wedstrijd achter gesloten deuren afwerken?

© BELGA
Redactie KW

De KBVB zal in de komende dagen het dossier van het supportersgeweld tijdens de bekermatch KV Oostende – Sporting Lokeren van woensdagavond overmaken aan het Bondsparket en de Geschillencommissie.

Die zal volgende week dinsdag of vrijdag oordelen over een sanctie. Een wedstrijd achter gesloten deuren hoort voor beide clubs tot de mogelijkheden.

Nadat scheidsrechter Johan Verbist in de elfde minuut van de eerste verlenging een doelpunt van Oostende-verdediger Frédéric Brillant afkeurde voor een vermeende duwfout op Lokeren-doelman Barry Boubacar Coppa, brak even de hel los in Oostende. Verbist zag zich genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen omdat supporters van Oostende ondanks de smeekbeden van de stadionomroeper met bier bleven gooien. Fans van Lokeren wilden een charge uitvoeren om zich op de biergooiende Oostendenaars te revancheren en probeerden door een hek te breken. Pas na tussenkomst van de ordediensten kon de wedstrijd hervat worden.

Dit weekend komt te vroeg voor strafmaat

Oostende neemt het komende zaterdag in het eigen Albertpark op tegen AA Gent, terwijl Lokeren op hetzelfde moment Charleroi ontvangt. Een sanctie zal tegen dan nog niet genomen kunnen worden. “Zo snel zal het allemaal niet gaan, we zullen de strafmaat nog niet kunnen bepalen tegen dit weekend”, meldt de KBVB. “Maar we ondernemen zeker de nodige stappen.”

“Wij gaan nu op basis van het scheidsrechtersverslag dit dossier klaarmaken om het voor te leggen aan het Bondsparket en de Geschillencommissie, die de strafmaat zal bepalen. Een voorstel tot minnelijke schikking lijkt ons gezien de feiten erg onwaarschijnlijk. Een of meerdere wedstrijden met gesloten deuren is een sanctie die voor beide clubs mogelijk is, ook voor Lokeren.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.