Moedig ZVC Assebroeke verliest in Hoboken

© ACR

In eerste nationale van het zaalvoetbal verliest de Brugse ploeg met 4-2 bij Hoboken Ster.

ZVC Assebroeke moest voor de verplaatsing naar Hoboken opnieuw een resem spelers missen. Zij waren er wel bij: Vanthorre, Masselus, Braem, Cavey, Vandelanoitte, Staute, Aaron Simoens en Kaca. Assebroeke begon de wedstrijd goed in blok, de thuisploeg vond niet meteen een opening en ook doelman Vanthorre kwam enkele keren gevat tussen. In de negende minuut werd hij wel geklopt, maar de paal bracht redding.

Aan de overzijde gingen eerst Braem en nadien Masselus hun kans, maar zonder succes. Na goed voorbereidend werk van Braem kon Staute iets later toch voor de 0-1 zorgen. Er volgde een betere periode van Assebroeke. Vandelanoitte kwam plots alleen voor de thuisdoelman, maar zijn poging ging iets te overhaast naast en Braem zag zijn goal afgekeurd. De druk van de thuisploeg nam ondertussen toe en in een mum van tijd stond men 2-1 voor.

Na zeven minuten in de tweede helft werd het zelfs 3-1 na een mooi strak schot. Assebroeke kreeg het moeilijk, maar kraakte niet. Vanthorre en de paal brachten redding. In minuut 14 miste Masselus een penalty en dat bood de thuisploeg de kans om verder uit te lopen. Zes minuten voor tijd kon Staute op aangeven van Braem wel nog zijn tweede van de avond scoren: 4-2, maar daar bleef het bij.

“Mijn hoed af voor de acht spelers die er bij waren en voor Darco Masselus en Stan Braem die de volledige wedstrijd speelden”, zegt Steve Matthys van ZVC Assebroeke. “Ook onze jonge spelers deden het goed tegen een sterk Hoboken. Het was een faire match met weinig fouten en respect voor elkaar. Jammer dat een scheidsrechter het nodig vond om in het slot voor beide ploegen nog een gele kaart te geven. Volgende week ontvangen we met Hannuit alweer een titelkandidaat. Hopelijk recupereren we enkele spelers.” ZVC Assebroeke heeft na drie speeldagen nu twee op zes.