Moedig KVV Coxyde verliest met te zware cijfers tegen Seraing: 0-3

Kapitein Karel Ternier kon niet verhinderen dat Coxyde met 0-3 de boot inging. © Foto Coghe
Redactie KW

Neotweedeklasser KVVC slaagde er zondagnamiddag niet in om thuis te winnen van RFC Seraing.

In vergelijking met de vorige wedstrijd, op Lierse, herschikte KVVC-trainer Hugo Vandenheede zijn basisploeg op vier posities. Sören Dutoit stond tussen de palen, ten koste van Jonas Cool. De bezoekers opteerden voor de lange bal, maar veel kansen leverde dat niet op. Na ruim een halfuur mocht Cascio te gemakkelijk oprukken en met een laag afstandsschot in de rechterhoek verschalkte hij Dutoit. Drie minuten later was de wedstrijd al gespeeld nadat de thuisploeg een afgeblokt schot niet tijdig kon ontzetten: 0-2, meteen ook de ruststand.

Na de pauze ging KVVC op zoek naar de aansluitingstreffer, maar ondanks de toenemende dreiging was het telkens net niet. In de slotfase zorgde Said zelfs nog vanaf de penaltystip voor een derde Luikse treffer. KVV Coxyde blijft voorlaatste in het klassement. Woensdag- en zaterdagavond volgen zware uitwedstrijden tegen Molenbeek (WS Bruxelles) en Eupen. (DD)

KVVC: Dutoit, Vandendriessche, Bailleul (81′ Mahau), Loeters, Mestdagh, Voskanian (62′ Coppin), Tamsin, Hillewaere, Ternier, Millimono, Dekuyper (55′ Clyncke).

Doelpunten: 34′ Cascio 0-1, 37′ Senakuku Mukelepu 0-2, 87′ Said 0-3 (strafschop).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier