Mitchell Reece en Chemin Sorel moeten KVK Westhoek in tweede amateur houden

Mitchell Reece en Chemin Sorel zijn de redders in nood bij KVK Westhoek. © EG
Redactie KW

Mitchell Reece (24) en Chemin Sorel (25) kwamen tijdens de wintertransferperiode de overstap naar KVK Westhoek. Beide spelers zijn aanvallend ingesteld en moeten de ploeg uit tweede amateurklasse aan doelpunten helpen.

Mitchell is een flankaanvaller die geboren en getogen is in Groot-Brittannië. Chemin is afkomstig uit Frankrijk en heeft een neusje voor goals. Beide heren kwamen samen voor een geanimeerd dubbelinterview waarbij we de zwarte parels van KVK Westhoek beter leerden kennen.

Heren, bij welke clubs hebben jullie zoal gespeeld?

Mitchell: “Ik doorliep de jeugdreeksen van Chelsea en trok in 2016 naar Chesterfield. Daarna volgden nog Wealdstone en Hendon, twee clubs uit Engeland.”

Chemin: “Ik heb tien jaar bij PSG gespeeld, om daarna de overstap naar Le Havre te maken. In Frankrijk speelde ik nog bij Amiens om daarna een avontuur aan te gaan in Cyprus en Roemenië. Mijn laatste club was United Zürich in Zwitserland.”

Hoe kwamen jullie bij KVK Westhoek terecht?

Mitchell: “Ik kreeg een telefoontje van mijn makelaar dat er een team uit België interesse in mij had. Hij zei me dat ze goed voetbal speelden. Ik trainde drie dagen mee en amuseerde me rot. Na die trainingen besliste ik om een contract te tekenen.”

Chemin: “Ik koos voor KVK Westhoek omdat het een goede ploeg is en ze goede spelers hebben rondlopen. Ik vond het een mooie uitdaging en hoop mij hier te kunnen tonen.”

Wonen jullie in Ieper en wat vinden jullie van de stad?

Mitchell: “Ja, ik leef in Ieper. Ik woon op zo’n tien minuten van het trainingscomplex. Ik hou erg veel van de stad, het is kalm en ik kom er echt tot rust. De mensen zijn er aangenaam en vriendelijk.”

Chemin: “Ik woon ook in Ieper. Het is hier erg kalm en ik vind het een erg mooie stad. Ik woon hier echt graag.”

Ken jullie de ploegmaten al?

Mitchell: “Ja, we hadden een teambuilding dit weekend. We gingen met de hele ploeg naar de Kasteelcross in Zonnebeke. Ik vond het erg leuk en iedereen nam me goed op in de groep.”

Chemin: “Ik ken er al een stuk of drie erg goed, de rest moet ik nog leren kennen. Het is absoluut een goeie en leuke groep.”

Missen jullie de familie niet te veel?

Mitchell: “Een klein beetje, maar ik geniet van mijn tijd hier.”

Chemin: “Ik ook een klein beetje, maar ik ga een tot twee keer per week op bezoek waardoor ik ze niet hoef te missen.”

Spelen jullie alleen dit seizoen in Westhoek? Of is er sprake van een verlengd verblijf?

Mitchell: “Op dit moment weet ik dat nog niet. Ik focus me voorlopig alleen op dit seizoen.”

Chemin: “Voorlopig is het allen dit seizoen, maar ik hoop om te blijven. We zullen zien hoe het verder zal verlopen en hoe mijn toekomst er zal uitzien.”

Wat hopen jullie de komende maanden te verwezenlijken?

Mitchell: “Ik wil zoveel mogelijk doelpunten scoren en kansen creëren. Ik hoop ook dat we met de ploeg niet degraderen en ons zo kunnen handhaven in tweede amateurklasse.”

Chemin: “Voor mij primeert het collectieve en ik hoop dus net zoals Mitchell dat we ons kunnen handhaven.”

Wat vinden jullie van het niveau in tweede amateurklasse?

Mitchell: “Ik vind het niveau goed. We speelden een goeie wedstrijd thuis tegen Sparta Petegem. Onze tegenstander was ook erg goed, maar wij waren net dat tikkeltje beter.”

Chemin: “Ik vind dat er erg veel kwaliteit in onze ploeg zit. Volgens mij hebben we zelfs de kwaliteiten om bij de eerste zeven te eindigen volgend jaar.”

Spreken jullie al een woordje Nederlands?

Mitchell: “Nog niet. Ik ben eerst Frans aan het leren en volg lessen om dat onder de knie te hebben. Daarna ben ik van plan om Nederlandse lessen te volgen. Oh wacht, ik ken wel iets in het Nederlands. ‘Da’s goed’, dat heeft toch dezelfde betekenis als OK?”

Chemin: “Ik spreek totaal geen Nederlands, maar ik ken wel enkele woordjes zoals danku. Het woord danku en nog andere woorden zijn een beetje hetzelfde in het Duits en in het Duits kan ik me wel goed uitdrukken.” (IVB)

Zondag 2 februari om 15 uur: KRC Harelbeke – KVK Westhoek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.