Minstens al één West-Vlaamse ploeg in finale Croky Cup

© belga
Wouter Vander Stricht

Het was Gert Verheyen die de loting van de halve finales van de Croky Cup na de kwartfinale tussen Anderlecht en Club mocht verrichten. Hij koppelde Club Brugge aan Zulte Waregem, KV Kortrijk krijgt Antwerp als tegenstander. De finale op de Heizel (21 of 22 maart) is dus al verzekerd van een West-Vlaamse finalist.

Club Brugge nam gisteren al te makkelijk de maat van RSC Anderlecht, de ploeg van Philippe Clement is dus naast torenhoog titelfavoriet, ook de voornaamste kandidaat om de beker te winnen. En daarvoor moet het langs SV Zulte Waregem.

Een klein gelukje bij de moeilijkst denkbare loting voor de mannen van Francky Dury is dat ze op verplaatsing mogen beginnen. De halve finales wordt immers met een heenwedstrijd (21, 22 of 23 januari, nog te bepalen) en een terugwedstrijd (4, 5 of 6 februari gespeeld).

In de andere finale treft KV Kortrijk – dat ook al eerst op verplaatsing mag aantreden – Antwerp. Ook geen makkelijke loting uiteraard, maar in deze fase van het tornooi kan dat ook haast niet anders. Voor het KVK van Yves Vanderhaeghe is dit een manier om nog iets van hun seizoen te maken. (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier