https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Minivoetbalclubs Traiteur Neerhof Kortrijk en Forza Dadizele fusioneren

Steve Grymonprez, Dimitri Ver Eecke, Mathias Cottenier en Simen Demeyere bezegelen de fusie. © ©Jan STRAGIER
Christof Decraene

Met deze fusie wil men een team creëren dat kan meespelen aan de top in eerste klasse van het minivoetbal.

Een fusie tussen een eersteklasser en een vierdeklasser in het VMF-minivoetbal, het klinkt opmerkelijk. Maar de vraag kwam vooral vanuit de eersteklasser. “Toen het bestuur van onze club drie jaar geleden aangaf te stoppen, hebben wij met enkele spelers de zaken overgenomen”, zegt speler en bestuurslid Mathias Cottenier. “We hebben er met veel enthousiasme onze schouders onder gestoken, maar het komt ook nu te veel op de rug van dezelfde mensen terecht. We wilden extra ondersteuning en hebben die gevonden bij de mensen van Forza Dadizele. Dat is een ambitieuze ploeg, die snel naar eerste nationale wil opklimmen. En ze beschikken over een grote fanbase. Samen met hen willen wij nu proberen om een team te vormen dat kan wedijveren met de toppers in eerste klasse.”

Forza Dadizele wil dus snel naar de hoogste klasse en zal zo in één ruk drie reeksen stijgen. “Het is ideaal voor de jongens van Kortrijk, maar ook voor ons”, zegt Steve Grymonprez van Forza Dadizele. “In vierde nationale is er minder tegenstand, dus we spelen allicht kampioen, maar dan nog zal het sowieso enkele seizoenen duren voor we op het hoogste niveau kunnen spelen. Door de fusie gaat het rapper. Voor ons is eerste nationale wel belangrijk. Onze matchen worden uitgezonden op Dadi-TV, voor elke thuismatch is er vip-diner, we spelen steevast voor veel toeschouwers… Als we over de tegenstand walsen, zal die interesse misschien snel wegebben. In eerste kunnen we onze fans opnieuw mooie matchen voorschotelen.”

De eerste contacten werden vorig seizoen gelegd. Mathias Cottenier: “Zij zagen ons vorig seizoen de bekerfinale spelen en lieten ons weten dat ze dat ook ooit wilden doen. Zo werden de eerste contacten gelegd. Bij Dadizele spelen trouwens enkele goede spelers. Het zal de bedoeling zijn dat we meerdere teams in de nationale reeksen zullen inschrijven volgend seizoen. En we zetten ook in op de jeugd.”

Een fusie met reeksgenoot WDP Rollegem zag men dan weer niet echt zitten in Kortrijk. “Ze hebben daar recent ook een nieuw bestuur aangesteld. Zij hebben veel volk, spelen in dezelfde zaal als wij. Ik denk dat een fusie met hen raar geweest zou zijn.”

Hoe de fusieclub zal noemen, is nog onduidelijk. Forza Neerhof Dadizele?

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten