Minivoetbal MVV Waregem 74 wint van WDP Rollegem

In de onderste regionen van de eerste nationale van het minivoetbal won MVV Waregem 74 de streekderby met WDP Rollegem met 6-5. Een cornerbal in de allerlaatste minuut bezegelde het Rollegemse lot.

Na een onderhoudend openingskwart leidde Rollegem nochtans met 0-2. Roudani profiteerde van een flater in de thuisdefensie om de score te openen. Demaeght verdubbelde met een strak schot de bonus.

Evenwicht voor de rust

Dierick was dichtbij een Waregemse treffer, maar zijn poging vanop de eigen helft vloog aan de verkeerde kant van de paal buiten. Pas afgetrapt in de tweede periode verzamelde Waregem vier corners. Mortier kopte de aansluitingstreffer binnen. Na twintig minuten was alles te herdoen wanneer het schot van Termote perfect in het hoekje paste naast doelman Ramon.

De thuisploeg had het goede elan gevonden en stoomde daarna gewoon door. Vanhoucke trapte vanop de eigen helft de 3-2 binnen nadat Demaeght aan de overzijde eerst zijn schot afgeblokt zag. Toch kon Rollegem nog voor de rust het evenwicht herstellen. Dermaut tikte met een gelukje het leer tot bij Schoutteten, die door de benen van Dierick gelijk maakte: 3-3 halfweg.

Tweede adem voor Rollegem

Aan het begin van het derde kwart nam Waregem de match in handen. Dierick speelde strak in op Mortier, die niet twijfelde en Ramon kansloos liet. Even later had diezelfde Mortier de 5-3 aan de voet. Hij omspeelde Ramon, maar Verduyn sprong zijn keeper bij op de lijn en kon opruimen.

Halfweg de derde periode vond Rollegem zijn tweede adem en Roudani leek de partij te doen kantelen. Eerst duwde hij een voorzet van Verduyn, die daarvoor goed stoorwerk verrichte, tegen de touwen. Even later zette hij een cornerbal feilloos om waardoor het 4-5 stond bij het ingaan van het laatste kwart.

Bloedstollende slotset

In een bloedstollende slotset stelde Vanhoucke op center van Desmet al vlug gelijk. De partij leek op een puntendeling af te stevenen, al had Rollegem pech dat de poging van Schoutteten via de lat terug het veld in botste. Waregem dwong een vierde corner af. Het duo Dierick-Mortier bleef opnieuw ijzig kalm waardoor de cornerbal de 6-5 opleverde. Drie belangrijke punten waren voor de thuisploeg een feit.

Door de nederlaag blijft Rollegem voorlaatste, maar telt het nog steeds drie punten meer dan rode lantaarn Nederename. Waregem springt over Appels naar een negende plaats. Het telt met een wedstrijd minder gespeeld al zeven punten voorsprong op de hekkensluiter.

Ruststanden: 0-2 / 3-3 / 4-5 / 6-5.