Minivoetbal MV Rollegem-Kapelle na zware coronacrisis klaar met vernieuwd bestuur en 55 ploegen

Het bestuur van MVRK met boven: Johan Baekelandt, Victor Vandenbroucke, Nico Dupulthys, algemeen coördinator Hendrik Vandromme, voorzitter Johan Vandromme, Rudy Laflere, secretaris Christine Clarysse en erevoorzitter Gerard Lezy. Onder: Koen Vandromme, Ronuwald Decroubele, Bram Vandromme en Martin Deleu. Ondervoorzitter Bert Bucket, Jens Vandromme en Christine Vlieghe ontbreken op de foto. © Jan Stragier
Redactie KW

Na twee moeilijke coronaseizoenen hoopt Minivoetbal Rollegem-Kapelle opnieuw een volledig seizoen af te werken. Op maandag 23 augustus worden de eerste wedstrijden gespeeld in de sporthallen van Ledegem en Rollegem-Kapelle.

Door de coronacrisis kon de 46ste jaargang van de competitie slechts voor twee derden afgewerkt worden. Vorig jaar moest de competitie al na zeven weken weer worden stilgelegd. “We hopen dat de 48ste competitie nu volledig kan afgewerkt worden”, aldus voorzitter Johan Vandromme. Net voor en tijdens de coronacrisis werd er een verjonging doorgevoerd binnen de organisatie van de minivoetbalcompetitie. Johan Vandromme werd voorzitter, Bert Bucket ondervoorzitter, Koen en Hendrik Vandromme nemen de competitieleiding op zich en Christine Clarysse is secretaris. “Er is een verjonging maar met Johan en Hendrik Vandromme, Gerard Lezy en Victor Vandenbroucke helpen er nog steeds vier mensen mee die bij de opstart in 1974 al actief waren binnen het bestuur.”

Informatisering

Met de verjonging zet het bestuur onder andere in op de informatisering. Zo investeerde de organisatie in een infoscherm in de cafetaria van de sporthal van Rollegem-Kapelle. Niet enkel het vernieuwde bestuur, maar ook de ploegen staan te springen om weer op het terrein te staan. “Vanaf mei konden de ploegen inschrijven en na een paar dagen waren de 55 beschikbare plaatsen reeds ingenomen”, vertelt Vandromme. In samenspraak met de ploegen maakte het bestuur een reeksindeling op.

De komende maanden zal gespeeld worden in vijf reeksen van elf ploegen. “We zijn heel blij om te zien dat heel wat ploegen al decennialang een vaste waarde zijn.” Zo is Verzekeringen Staelens er al bij vanaf de start in 1974, maar ook Hutsepot, de GCM’s, Schoenen en Sport Devolder, Tanghe Oud Papier, Patrick Sport en ’t Bankske zijn vaste deelnemers aan deze minivoetbalcompetitie. (BF)

Info: www.minivoetbalrk.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier