Mike Dewitte (KEVC Beselare – 3A): “Jong talent krijgt degelijke opleiding”

Mike Dewitte. (foto WP)
Redactie KW

Eindrondekandidaten KEVC Beselare en TSC Proven deelden vorige zondag de punten en zien zo de top vijf verder weglopen in de stand. Trainer

Mike Dewitte vindt niet dat zijn ploeg met een 1-1-gelijkspel tegen Proven beneden de verwachtingen is gebleven. “Dat zou ik niet durven beweren”, zegt Mike Dewite, “want Proven is in deze reeks een gevestigde waarde die heel wat kwaliteiten heeft en wij zijn een ploeg in opbouw. Toen ik in het tussenseizoen werd aangesproken om hier trainer te worden was de kern voor dit seizoen zo goed als samengesteld. Met Yakhouba Camara heb ik zelf nog één transfer gedaan omdat we met veel jonge gasten zitten en een balvaste speler als Yakhouba in zo’n groep zijn nut heeft als rust- en aanspeelpunt.”

“Niettegenstaande we met onze 34 punten en de huidige zevende plaats nog niet uitgeteld zijn, is deelname aan de eindronde dit seizoen voor ons geen must”, gaat Mike verder. “We zijn hier dit seizoen bij de club gestart met een langetermijnproject waarbij het de bedoeling is om jeugdige, talentvolle spelers uit onze eigen club en de onmiddellijke omgeving een degelijke opleiding te geven waardoor ze op termijn kunnen doorstoten naar een eerste elftal. Het is ook een beetje de filosofie van onze voorzitter en het vernieuwde bestuur om liever maar zesde of zevende te spelen met jongens van 21 à 22 jaar dan derde te eindigen met een ploeg van dertigplussers. Naar volgend seizoen toe hebben we met Logan Batteur, Imar Vandenabeele, Iben Deman, Leonard Vanryckeghem en Tybo Galloo een aantal jeugdige spelers uit onze ploeg verder aan ons kunnen binden en met Siebe Dehaene (Wevelgem City), Thibaut Santy (SC Zonnebeke) en Guillaume De Korte (ex-KVK Westhoek) ook al een aantal jongeren uit de onmiddellijke omgeving kunnen vastleggen.” (PB)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: KRC De Panne – KEVC Beselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.