Michel Preud’homme: “Tuur Dierckx is wél selecteerbaar”

De coach van Club Brugge liet vrijdagmiddag verstaan dat hij niets afweet van een overeenkomst tussen KV Kortrijk en Club Brugge.

© BELGA

Patrick Turcq, manager van KV Kortrijk, had donderdag op het persmoment van KV Kortrijk laten verstaan dat er een mondeling akkoord was tussen KV Kortrijk en Club Brugge om Tuur Dierckx niet op te stellen in het onderling duel van zondagnamiddag. Michel Preud’homme viel uit de lucht toen hij dat vanmorgen las in de kranten. “Ik heb meteen de vraag gesteld aan mijn bestuur en zij verzekerden me dat er van zo’n overeenkomst absoluut geen sprake is. Tuur Dierckx is dus wel selecteerbaar. Of hij ook daadwerkelijk in de wedstrijdselectie zal zitten, maak ik pas morgen na de laatste training bekend.” Ook op de woorden van Yves Vanderhaeghe reageerde Michel Preud’homme verrast. De trainer van KV Kortrijk had laten weten dat hij niet meedoet aan de “hallelujastemming na een zege tegen de beloften van Cercle.” “Mogen wij dan niet meer blij zijn als we een optie nemen op de bekerfinale ?”, vraagt Preud’homme zich af. “Yves Vanderhaeghe praat de laatste tijd nogal veel over Club Brugge. Dat was zo na onze onderlinge bekerwedstrijd en ook na hun gewonnen wedstrijd in Moeskroen-Péruwelz vorig weekend. Dat verrast mij. Club Brugge blijft blijkbaar voor jaloezie zorgen.”

Kortrijkse thuisreputatie

Feit is dat het zondagnmiddag wel een echte topper wordt met de nummers drie en één uit onze competitie tegenover elkaar. Club kon de vorige twee onderlinge confrontaties wel telkens met ruim verschil winnen. “KV Kortrijk is zo goed als zeker van een plaatsje in play-off 1”, vervolgt Preud’homme. “Dat betekent dat die club toch wel wat kwaliteit in huis heeft. Bovendien is het voor ons altijd moeilijk om daar te gaan spelen. KV Kortrijk heeft een goede thuisreputatie en slaagt er altijd in om elektriciteit in de wedstrijd te krijgen. Het feit dat wij al 31 wedstrijden op rij ongeslagen zijn ? Daar werd in de spelersgroep nog met geen woord over gerept. Wij focussen ons op die eerste plaats en de kwalificatie voor de bekerfinale. Wij spelen altijd om te winnen, niet om niet te verliezen.”

Ryan onder de lat

Club Brugge kan zondag in principe opnieuw rekenen op Mathew Ryan, die sinds woensdag opnieuw in het land is. De doelman won vorige week de Asian Cup met Australië. “Als Mathew klaar en fit is, zal hij spelen. Hij moet nu natuurlijk de inspanningen én het temperatuurverschil verteren, maar op training leek hij me vandaag in elk geval fit. Na zo’n knap tornooi ben je niet moe. We moeten die zege toch wel in het juiste perspectief plaatsen. Voor Mathew is de Asian Cup zoals het Europees kampioenschap voor ons is.” Lior Refaelov is er zondag zeker niet bij. Ook Felipe Gedoz (lies) en Obbi Oulare (voet) hebben nog wat last, maar zij worden wel in de selectie verwacht.

Versterkte concurrentie

Tot slot had de Brugse coach het ook nog even over concurrent RSC Anderlecht, dat met Idrissa Sylla en Rolando nog twee transfers deed in het slot van de transferperiode. “Sylla kennen we natuurlijk goed. Hij weegt op een verdediging, kan de bal bijhouden én ook scoren. Rolando is iemand met een mooie staat van dienst en ook Marko Marin heeft veel kwaliteiten. Maar wij hadden ook wel verwacht dat Anderlecht nog iets zou doen tijdens de transferperiode. Wij hadden onze transfers al vroeger gedaan, bij Anderlecht heeft iets langer geduurd. Maar dat verandert niets aan de situatie. We moeten hard blijven werken. Ik heb nooit iets anders gezegd.”

(KPL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.