"Daarnaast werken we met physical coach Renaat Philipaerts, keeperstrainer Jan Van Steenberghe, videoanalist Patrick Asselman en mental coach Rudy Heylen. In het huidige voetbal is het erg belangrijk om met specialisten te werken. Ik wilde ook werken met mensen die ik al ken. Ik weet dat ze bekwaam en loyaal zijn. Asselman is de enige met wie ik nog niet eerder samenwerkte, maar Emilio heeft hem warm aanbevolen."

Michel Preud'homme onderlijnde ook het belang van de rol van Olivier Renard. "Hij heeft nu een andere titel (hoofd scouting in plaats van sportief directeur), maar ik reken enorm op hem. Hij heeft zijn waarde bij het aantrekken van nieuwe krachten al meermaals bewezen. Hij wordt één van mijn directe aanspreekpunten bij de club."

Hoofdcoach, technisch directeur en vicevoorzitter

Preud'homme wordt niet alleen hoofdcoach, maar ook technisch directeur en vicevoorzitter. "Overal waar ik eerder werkte, deed ik wel meer dan alleen maar coachen, maar nu is het ook officieel. Dat maakte deze job voor mij echt interessant. Bovendien mag ik ze uitoefenen bij de club waar het voor mij allemaal begon. De contacten met voorzitter Bruno Venanzi waren ook uitstekend. Hij zei me 'ik weet waar ik heen wil, maar heb jou nodig om daar te geraken'."

Voor Preud'homme, die voor vier jaar tekende, wordt het de laatste opdracht als trainer. "Ik zal 63 zijn als mijn contract afloopt. Dan is het tijd om de trainersbank te verlaten. Net als voor Eric Gerets zal bondscoach worden dus niet voor dit leven zijn."

Emilio Ferrera werkte eerder in eenzelfde formule al met Preud'homme samen bij Al Shabab. "En ik aarzelde geen moment toen Preud'homme me vroeg om bij Standard aan de slag te gaan. Alle andere aanbiedingen heb ik naast me neergelegd."

(Belga)