Michael Govaert uit Oostende beheert fanpagina van Charly Musonda Junior

Michael Govaert met Charly Musonda senior. (GF)
Redactie KW

Charly Musonda Junior heeft dan wel nog geen selectie voor de Rode Duivels, hij heeft wél een eigen fanpagina op Facebook.

De zoon van Charles Musonda senior, in het seizoen ’86-’87 nog aan de slag bij Cercle, beheert deze niet zelf. Dat doet Michael Govaert, een Oostendenaar die al jaren fan is.

“Ik ben fan van hem sinds hij 13 of 14 jaar oud is“, vertelt Michael Govaert. De Oostendenaar besliste om een fanpagina op te richten. “Ik was aan het wachten op zijn debuut. Dan heb ik een pagina gemaakt en foto’s van het internet en van zijn Instagram-account op de pagina geplaatst. In het begin had ik misschien maar een vijftal foto’s online gezet, maar opeens begonnen dat mensen te liken. Dan ben ik ook samenvattingen beginnen zoeken op YouTube. Zo kwam ik in contact met een Turk die in Berlijn woont. Hij maakt compilaties van de acties van Musonda, maar ook van andere spelers.”

Bij het ter perse gaan waren telde de pagina al meer dan 12.000 likes. “Na de wedstrijd tegen Espanyol is dat uit zijn voegen gebarsten van 1.500 naar 4.000 likes. Ik denk dat het toen puur was omdat Wilmots ging kijken. Van de 1.500 waren er haast 800 Zambianen en na de wedstrijd tegen Espanyol zijn er bijna 3.000 Belgen bij gekomen.”

(BV)

>> De fanpagina op Facebook heet voluit Musonda Charly Junior Fanpage:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.