Meteen Zwevezele-Mandel en Westhoek-Knokke op openingsspeeldag in tweede amateurklasse

Hans Cornelis, speler-trainer bij KSKV Zwevezele, hier in duel in een oefenpartij tegen KV Kortrijk begint het seizoen met drie derby's op een rij. © VDB
Wouter Vander Stricht

Tweede amateurklasse is een reeks om vingers en duimen bij af te likken. Zeven West-Vlaamse teams, maar ook heel wat sterke ploegen die zowel van onder als boven de reeks komen versterken. Van West-Vlaamse kant hebben Mandel en Knokke de grootste ambities. Ze mogen meteen ook op bezoek bij een ander West-Vlaams team op de eerste speeldag.

Tweede amateurklasse wordt een reeks om naar uit te kijken. Zeven West-Vlaamse teams starten er elk met hun ambities. Maar één ding is zeker: derby’s zijn er bij de vleet.

Vice-kampioen Mandel meteen tegen ambitieuze nieuwkomer

Mandel United, dat vorig jaar in Winkel Sport zijn meerdere moest erkennen, start de competitie op zondag 1 september op het veld van KSKV Zwevezele. Na de eerste thuiswedstrijd – Mandel speelt dit seizoen in de nieuwe Skyline Arena in Izegem – tegen KFC Merelbeke volgt de derby tegen SCT Menen.

De volledige kalender van Mandel United vind je hier.

SCT Menen 2.0 doet het met veel jeugd

SCT Menen speelde vorig jaar een dijk van een seizoen, maar zag bijna de voltallige ploeg vertrekken. Dit jaar zal het met een jong team vooral zaak zijn uit de degradatiezorgen te blijven. Menen start zelf thuis tegen Dikkelvenne en trekt dan naar KSV Temse. De derde wedstrijd is dus de derby tegen Mandel.

De volledige kalender van SCT Menen vind je hier.

FC Gullegem droomt van een rustig seizoen

Buur FC Gullegem kende vorig jaar een seizoen in de middenmoot en nu hoopt men op de Poezelhoek opnieuw op een rustig seizoen. FC Gullegem opent op het veld van SK Sint-Niklaas, een van de ploegen (net als KSV Temse) die overkomt uit de B-reeks. De week nadien al de eerste derby, thuis tegen KSK Zwevezele.

De volledige kalender van FC Gullegem vind je hier.

De start voor KVK Westhoek en RC Harelbeke oogt loodzwaar

KVK Westhoek meteen tegen titelfavoriet

KVK Westhoek was vorig jaar een ploeg van hoogtes en laagtes. Die jaar hoopt men meer een constante in het presteren te krijgen. Maar met het bezoek van R. Knokke FC op de openingsspeeldag krijgt men meteen dé titelfavoriet voorgeschoteld. De daaropvolgende verplaatsing naar RC Gent is alles behalve gemakkelijk en het bezoek van het ook al ambitieuze SK Ronse op de derde speeldag zorgt ervoor dat je gerust mag spreken van een loodzware start voor de Ieperlingen.

De volledige kalender van KVK Westhoek vind je hier.

Geen rustige inloopperiode voor RC Harelbeke

RC Harelbeke start aan het seizoen met een nieuwe trainer: Bruno Derveaux. Ook daar is het wat afwachten hoe hoog de ambities mogen reiken van de voormalige eersteklasser. Ook de start is daar zeker niet van de poes. Thuis openen tegen het SK Ronse van Patrick Decuyper en daarna naar Sparta Petegem. De Oost-Vlamingen zijn een vaste waarde in de top vijf en wonnen recent nog een oefenduel van SV Zulte Waregem. Op de derde speeldag neemt men het op tegen het KSV Oudenaarde van Stijn Meert, een team dat uit eerste amateurklasse zakte.

De volledige kalender van RC Harelbeke vind je hier.

R. Knokke FC steekt ambities niet onder stoelen of banken

Uit eerste amateurklasse zakte dus ook R. Knokke FC, maar de club haalde al tal van topspelers binnen. Deambitie is duidelijk: meteen weer promoveren. Starten doet de club van trainer Yves Van Borm op het veld van KVK Westhoek, de eerste thuiswedstrijd op 8 september treft men SK Sint-Niklaas en de week nadien mag men al naar KSVK Zwevezele, de ploeg die net als Knokke er in slaagde in enkele jaren tijd van provinciale naar de hoogste amateurklasses te promoveren, al zakte Knokke dus afgelopen seizoen wel een reeksje terug.

De volledige kalender van R. Knokke FC vind je hier.

Drie derby’s op rij als opener voor KSKV Zwevezele

En KSKV Zwevezele is dus het team dat via de eindronde uit derde amateurklasse komt. Hans Cornelis krijgt er de touwtjes in handen als speler-trainer. Zwevezele start met drie derby’s op rij tegen Mandel United (thuis), FC Gullegem (uit) en R. Knokke FC (thuis). De ambitie is dit keer niet om te promoveren, maar gewoon om een stek in de linkerkolom af te dwingen.

De volledige kalender van KSKV Zwevezele vind je hier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten