Meteen speelminuten voor Birger Verstraete en Hans Vanaken bij Rode Duivels

Birger Verstraete van AA Gent. © BELGA
Redactie KW

Anderhalve maand na het WK voetbal zien de helden van Rusland elkaar terug in Tubeke. Daar start dinsdag de voorbereiding op een nieuwe interlandcyclus.

Vrijdag oefenen de Belgen in Glasgow tegen Schotland, volgende week dinsdag volgt de eerste opdracht in de UEFA Nations League: een verplaatsing naar IJsland.

Voor de 22-jarige Timothy Castagne (Atalanta), de 23-jarige Leandro Trossard (Genk), de 24-jarige Birger Verstraete (AA Gent) en de 26-jarige Hans Vanaken (Club Brugge) wordt het een kennismaking met het nationale team. Christian Benteke, die voor het WK in laatste instantie naast de selectie viel, is er ook opnieuw bij. Kevin De Bruyne en Adnan Januzaj ontbreken wegens blessures.

Er is een goede kans dat de vier nieuwkomers tegen Schotland meteen speelminuten krijgen. “De oefenpartij tegen Schotland dient om nieuwe jonge spelers te integreren“, verklaarde bondscoach Roberto Martinez vrijdag bij de bekendmaking van zijn selectie.

Hans Vanaken van Club Brugge.
Hans Vanaken van Club Brugge.© BELGA

Vier dagen na het vriendschappelijk treffen in Glasgow volgt in Reykjavik het eerste duel in de Nations League, waarin België naast IJsland ook Zwitserland ontmoet. Het nieuwe Europese landentoernooi is in het leven geroepen om de overvloed aan oefeninterland in te perken. Via de Nations League kan ook een ticket voor het EK 2020 versierd worden. De normale kwalificatiecampagne start in maart 2019.

In Tubeke zien de Duivels ook Thierry Henry terug. Die promoveerde na het vertrek van Graeme Jones tot eerste assistent van Martinez. De Schot Shaun Maloney is de nieuwe T3.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.