Met pijn in het hart stopt Dwight Wille (KSC Blankenberge-1) met voetballen

© JPV
Redactie KW

KSC Blankenberge deed een prima zaak door KSK Vlamertinge met 5-1 af te troeven. Afgelopen kampioenschap was Dwight Wille een rots in de branding bij de jongens van Steve Swaenepoel, maar nu heeft hij de voetbalschoenen opgeborgen.

“Voor mij begon alles bij Cercle Brugge onder Glen De Boeck. Zware blessures gooiden helaas roet in het eten. Het kwam nooit tot een doorbraak. Koksijde werd mijn volgende uitdaging. Onder Hugo Vandenheede beleefde ik twee topjaren: met een sterk geheel eindigden we respectievelijk derde en vierde in de toenmalige derde klasse. Ik had moeten blijven maar ik kreeg een aanbieding van Dender, getraind door Vital Borkelmans. Ik was semiprof maar financiële problemen staken de kop op. We degradeerden. Oudenaarde, Wetteren, Westhoek, waarmee ik promoveerde, en Vlamertinge waren mijn volgende uitdagingen.”

“Het ging niet meer”

“Eerlijk, ik had veel eerder voor Blankenberge moeten kiezen“, gaat Dwight verder. “Afgelopen kampioenschap speelde ik quasi alle duels, al moest ik vaak op mijn tanden bijten en oefensessies skippen om fit te blijven. In de voorbereiding op de huidige campagne ging ik op reis, ik kon mijn verlof in mijn nieuwe job als werfprojectleider niet anders plannen. Als ik op het terrein stond, moest ik zoeken naar mijn optimale conditie: het lukte niet meer. Vervolgens begon ik de sukkelen met mijn patellapees: ik bleef doorgaan en liep een scheur op. Tot op heden mag ik zelfs nog niet lopen. Graag had ik nog enkele jaartjes doorgegaan, maar lichaam en werk hebben er anders over beslist.” (JPV)

Zaterdag 15 februari om 20 uur: KSV Oostkamp-KSC Blankenberge

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier