Zopas stuurde RSC Anderlecht een persbericht de wereld in. De fysieke conditie van de spelers wordt voortaan aangescherpt door Alessandro Schoenmaker, daardoor moet Gino Caen - die nu in Beveren-Roeselare woont - baan ruimen.

Gino Caen was eerder aan de slag bij KV Oostende en KV Kortrijk, hij was ook lang in de provinciale reeksen hoofdtrainer. Toen hij een kans kreeg bij KV Kortrijk leerde hij er Hein Vanhaezebrouck kennen, later trok hij met diens opvolger Yves Vanderhaeghe naar KV Oostende. Meer over de atypische trainerscarrière van Gino Caen (53) lees je hier. Daar vertelt hij onder meer dat hij samen met Ivan Leko zijn Pro License-diploma behaalde.

Gino Caen rechts van Yves Vanderhaeghe in hun periode bij KV Kortrijk. Later trok Caen mee met Vanderhaeghe richting KV Oostende., BELGA
Gino Caen rechts van Yves Vanderhaeghe in hun periode bij KV Kortrijk. Later trok Caen mee met Vanderhaeghe richting KV Oostende. © BELGA

Persbericht RSC Anderlecht

De directie van RSC Anderlecht en Gino Caen hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. "We willen Gino bedanken voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", aldus Michael Verschueren.

Alessandro Schoenmaker neemt vanaf woensdag 13 februari de taak van physical coach over. Hij heeft reeds een succesvolle internationale carrière als physical coach opgebouwd, o.a. bij Wolfsburg, Crystal Palace, FC Twente en Newcastle. "In deze fase van de competitie moeten we alles op alles zetten en dit doen we met specialisten in elk domein. We zijn heel tevreden met de komst van Alessandro, die veel ervaring heeft op internationaal topniveau", aldus Frank Arnesen.

Zopas stuurde RSC Anderlecht een persbericht de wereld in. De fysieke conditie van de spelers wordt voortaan aangescherpt door Alessandro Schoenmaker, daardoor moet Gino Caen - die nu in Beveren-Roeselare woont - baan ruimen.Gino Caen was eerder aan de slag bij KV Oostende en KV Kortrijk, hij was ook lang in de provinciale reeksen hoofdtrainer. Toen hij een kans kreeg bij KV Kortrijk leerde hij er Hein Vanhaezebrouck kennen, later trok hij met diens opvolger Yves Vanderhaeghe naar KV Oostende. Meer over de atypische trainerscarrière van Gino Caen (53) lees je hier. Daar vertelt hij onder meer dat hij samen met Ivan Leko zijn Pro License-diploma behaalde.