Marc Coucke krabde vanmorgen ongetwijfeld in het ongewassen haar toen hij aan de ontbijttafel las dat zijn Yves op weg was naar de Ghelamco Arena. Een vuistslag op tafel. "Nu al bij een concurrent? Zo vlug al!" Zijn trainer! De trainer die hij destijds wegkaapte bij Kortrijk en met een dure opstapclausule liet tekenen. Nog maar twee weken na zijn exit bij KV Oostende werd YVDH al voorgesteld bij concurrent KAA Gent. Gratis voor Gent, of toch minstens voor een prikje. Of: een beetje het gevoel van Ivan De Witte toen Hein Vanhaezebrouck al bij paars-wit werd voorgesteld.

Het valt op: twee West-Vlaamse trainers die de trainerscarrousel van het Belgische voetbal beheersen. Onze West-Vlaamse trainers zijn plots hip. In twee dagen tijd staan ze aan het roer van twee Belgische topclubs. Misschien volgen er wel nog. Deze carrousel is ongetwijfeld nog niet uitgedraaid in België en al zeker niet op West-Vlaamse bodem. Bij KV Kortrijk werd ook al Vanderhaeghe genoemd, bij Cercle Brugge staat José Riga nog maar eens ter discussie en dan is er nog de vraag wat KV Oostende doet met Adnan Custovic.

Met Gent heeft Yves Vanderhaeghe, met alle respect, zijn eerste topclub te pakken

Maar terug naar Yves Vanderhaeghe, die er na zijn ontslag bij KVO plots beter aan toe is. Met Gent heeft hij, met alle respect, zijn eerste topclub te pakken. Een club met een recente geschiedenis in de Champions League, een indrukwekkende en meestal uitverkochte arena en een club met een sterkere spelerskern dan KV Oostende dit seizoen.

Voor YVDH is de keuze voor Gent logisch. Voor Gent is het dat ook. Enerzijds een voortzetting van de aanpak van Vanhaezebrouck, anderzijds vernieuwing met een coach die al iets bewezen heeft. De Gentse bestuurders hadden Vanderhaeghe ongetwijfeld al langer op het oog. Ik volgde vorig seizoen alle matchen tussen Gent en Oostende en telkens hadden de Gentenaars het ferm lastig met KVO. Vanderhaeghe wist altijd wel een passend antwoord op de zetten van Hein. Vorig seizoen ging Gent twee keer kopje onder aan zee, twee keer bleef het thuis op een gelijkspel na een wedstrijd waar YVDH Gent kon lamleggen. En vergeet niet dat KVO Gent uit de beker wipte.

Vanderhaeghe heeft plots veel te winnen. Loodst hij Gent alsnog naar play-off 1 dit seizoen? Dan haalt hij dat voor het vierde opeenvolgende jaar. En na Kortrijk en Oostende met een derde club. Dat zou straf zijn. Zeker voor een trainer die nog maar aan zijn vierde seizoen als T1 bezig is.

Het was begin deze week dan ook verwonderlijk, ook voor de nuchtere Yves zelf, dat Anderlecht hem belde... om T2 te worden.

(OVG)

Marc Coucke krabde vanmorgen ongetwijfeld in het ongewassen haar toen hij aan de ontbijttafel las dat zijn Yves op weg was naar de Ghelamco Arena. Een vuistslag op tafel. "Nu al bij een concurrent? Zo vlug al!" Zijn trainer! De trainer die hij destijds wegkaapte bij Kortrijk en met een dure opstapclausule liet tekenen. Nog maar twee weken na zijn exit bij KV Oostende werd YVDH al voorgesteld bij concurrent KAA Gent. Gratis voor Gent, of toch minstens voor een prikje. Of: een beetje het gevoel van Ivan De Witte toen Hein Vanhaezebrouck al bij paars-wit werd voorgesteld.Het valt op: twee West-Vlaamse trainers die de trainerscarrousel van het Belgische voetbal beheersen. Onze West-Vlaamse trainers zijn plots hip. In twee dagen tijd staan ze aan het roer van twee Belgische topclubs. Misschien volgen er wel nog. Deze carrousel is ongetwijfeld nog niet uitgedraaid in België en al zeker niet op West-Vlaamse bodem. Bij KV Kortrijk werd ook al Vanderhaeghe genoemd, bij Cercle Brugge staat José Riga nog maar eens ter discussie en dan is er nog de vraag wat KV Oostende doet met Adnan Custovic.Maar terug naar Yves Vanderhaeghe, die er na zijn ontslag bij KVO plots beter aan toe is. Met Gent heeft hij, met alle respect, zijn eerste topclub te pakken. Een club met een recente geschiedenis in de Champions League, een indrukwekkende en meestal uitverkochte arena en een club met een sterkere spelerskern dan KV Oostende dit seizoen.Voor YVDH is de keuze voor Gent logisch. Voor Gent is het dat ook. Enerzijds een voortzetting van de aanpak van Vanhaezebrouck, anderzijds vernieuwing met een coach die al iets bewezen heeft. De Gentse bestuurders hadden Vanderhaeghe ongetwijfeld al langer op het oog. Ik volgde vorig seizoen alle matchen tussen Gent en Oostende en telkens hadden de Gentenaars het ferm lastig met KVO. Vanderhaeghe wist altijd wel een passend antwoord op de zetten van Hein. Vorig seizoen ging Gent twee keer kopje onder aan zee, twee keer bleef het thuis op een gelijkspel na een wedstrijd waar YVDH Gent kon lamleggen. En vergeet niet dat KVO Gent uit de beker wipte.Vanderhaeghe heeft plots veel te winnen. Loodst hij Gent alsnog naar play-off 1 dit seizoen? Dan haalt hij dat voor het vierde opeenvolgende jaar. En na Kortrijk en Oostende met een derde club. Dat zou straf zijn. Zeker voor een trainer die nog maar aan zijn vierde seizoen als T1 bezig is. Het was begin deze week dan ook verwonderlijk, ook voor de nuchtere Yves zelf, dat Anderlecht hem belde... om T2 te worden. (OVG)