Met geldinzamelingsactie voor KVO willen Sebastien Siani en Franck Berrier een signaal geven

© belga
Redactie KW

Franck Berrier en Sébastien “Seba” Siani, twee boegbeelden uit KVO’s beste seizoenen in eerste klasse, organiseren een geldinzameling om de groen-rood-gelen financieel een duwtje in de rug te geven. Ook twee andere publiekslievelingen, Fernando Canesin en Didier Ovono, zegden al hun steun aan dit initiatief toe.

“Zowel Séba als ik beleefden sportieve hoogtepunten bij KV Oostende”, zegt Franck Berrier. “Denk maar aan die fantastische verplaatsing naar Marseille, een moment dat ons altijd zal bijblijven. Ook financieel hebben we in die periode een mooie boterham verdiend. Dat kunnen we niet ontkennen. De club betaalt nu echter een hoge prijs voor die periode en daarom vinden we dat wij als ex-boegbeelden van de club niet langs de zijlijn kunnen blijven staan“, zegt Berrier die sinds enige tijd ook assistent-trainer bij KVO is. De Fransman wil graag een nieuwe start voor de groen-rood-gelen uitbouwen. “Daarvoor hebben we natuurlijk wel eerst onze licentie nodig. Daarom startten we een ‘cagnotte’ op waarbij mensen op een veilige manier een willekeurig bedrag kunnen storten om de club een handje te helpen. Cagnotte is het Franse woord voor een geldinzameling. Alhoewel zoiets in coronatijden niet evident is, hopen we toch een aanzienlijk bedrag te verzamelen om KVO een duwtje in de rug te geven.”

Sociale rol

“Ik kende de mooiste periode uit mijn carrière bij KVO”, vult Sébastien Siani aan. “Ik wil sowieso nog terugkeren naar KVO, liefst als speler, anders zeker als supporter. Ik zou het dan ook héél erg vinden indien de club zou teloorgaan. Dat verdienen de supporters niet, dat verdienen de vele medewerkers en vrijwilligers niet en dat verdienen zeker de zeshonderd jeugdspelertjes niet. Ik ben me ten zeerste bewust van de sociale rol die KVO speelt in de stad Oostende. Het zou schrijnend zijn, mocht dit verdwijnen omwille van machtsspellen die nu worden gespeeld. Met deze geldinzamelingsactie willen we vooral een signaal geven. Een signaal waarbij ex-spelers, supporters, sponsors, Oostendenaars, sympathisanten,… allemaal aan één zeel trekken om deze club te helpen in moeilijke dagen. Met trots kunnen we zeggen dat ook ex-spelers Fernando Canesin en Didier Ovono alvast hun duit in het zakje zullen doen.”

Siani vermoedt dat deze geldinzameling niet het volledige probleem kan oplossen. “Maar het kan wél bijdragen tot de oplossing. Ik besef dat het moeilijke financiële tijden zijn voor de meeste mensen. Niemand hoeft dit als een verplichting te beschouwen. Wie KVO in zijn hart draagt en wat geld langs de kant heeft staan, kan misschien toch eraan denken om deze actie te steunen. Want KVO draait in de eerste plaats om mensen én om het sociaal bindweefsel in een stad. En dat mag niet verdwijnen.”

Een som kan je overschrijven via de beveiligde Franstalige website https://www.leetchi.com/c/kvoostende. “Daar klik je op ‘Je participe’ en dan kun je zelf je bedrag ingeven. Worst case scenario: het loopt toch slecht af met KVO – en daar gaan we niet vanuit – dan krijg je logischerwijs je geld terug gestort óf schrijven we dit integraal door aan een goed doel in Oostende. Als alles goed afloopt, zorgen wij nog voor een leuke verrassing voor alle participanten“, besluiten de initiatiefnemers Berrier en Siani.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.