Menen wint op Hamme

Dirk-Jan Dewaegemaeker scoorde twee keer voor SCT Menen. © (Foto VDB)

SCT Menen heeft duidelijk de smaak te pakken. Na de 3-0 overwinning vorige week tegen Harelbeke, werd nu ook met 1-3 gewonnen op Hamme.

De dode is weer springlevend geworden. De wedstrijd was nog geen kwartier ver toen Atieda in de plaatselijke rechthoek van de sokken gelopen werd. Kapitein Gallo gelaste zich met de karwei, zette de strafschop feilloos om. Daarna bleef het lange tijd windstil. Tot vroeg in de tweede helft, Hamme ondanks hun numerieke minderheid, de gelijkmaker scoorde. Lang kon de thuisploeg niet genieten. Tien minuten later schoot Dirk-Jan Dewaegemaeker, de man in vorm bij Menen, zijn ploeg opnieuw op voorsprong. Toen de Menense spits dat tien minuten later nog eens overdeed, was de wedstrijd gespeeld. Menen zet een zes op zes neer, is weg van de laatste plaats. Sporting wil graag doorgaan op zijn elan, wil komend weekend de scalp nemen van provinciegenoot Westhoek.