Menen verbrodt het geplande Winkelse feestje

Axel Harinck (links) en Souleymane Youla (rechts) kijken waar de bal zal uitkomen. © (Foto VDB)

Winkel was de jongste weken uitstekend bezig. De rood-zwarten brachten goed voetbal gekruid met mooie doelpunten. De eerste periodetitel lag voor het grijpen. Om die eerste prijs binnen te halen moest Winkel Menen kloppen. Op papier leek dat niet zo moeilijk. Sporting bleef al vier weken verstoken van een overwinning, zou Winkel niets in de weg kunnen leggen. Zo werd toch gedacht voor de match. Maar Menen verraste vriend en tegenstander en ging met drie belangrijke punten lopen na de 1-3-zege.

Vroeg in de match was het al duidelijk dat Winkel de zege niet op een presenteerblaadje zou krijgen. Bij de eerste Menense aanval trapte Axel Harinck, ex-Winkel, mooi binnen. De thuisploeg dwong wel voortdurend balbezit en veldoverwicht af, maar het gevaar kwam telkens van (ongevaarlijke) afstandsschoten. Iets voorbij het halfuur ging de Winkelse verdediger Dujardin iets te driest in op bezoeker Buysse. De ref wees naar de stip. David Cardon, eveneens ex-Winkel, trapte die feilloos binnen.

Met een 0-2 achterstand aan de rust wist Winkel wat hen te doen stond in de tweede helft. De rood-zwarten drukten Menen met de rug tegen de muur, versierden nu ook kansen. Maar die in doelpunten omzetten leek net iets teveel gevraagd. Tot een kwartier voor tijd Munoz van op de strafschopstip de aansluitingstreffer scoorde. Winkel kreeg weer hoop. Maar in de slotminuut, na een snelle counter, scoorde Cardon zijn tweede van de namiddag, moest Winkel de eerste periodetitel uiteindelijk aan Mandel laten.

DOELPUNTEN: 8′ Harinck 0-1, 36′ Cardon (pen.) 0-2, 81′ Munoz (pen.) 1-2, 90′ Cardon 1-3.

WINKEL: Dhoest, Dujardin (74′ Youla), Reuse, Velghe, Verhooghe, Voskanian (27′ M. Oumedjeber), Deschilder, Vanhaeren (46′ Lambo), S. Oumedjeber, Lutun, Munoz.

MENEN: Olievier, Derieuw, Vervaeke, Rogie, Demeulemeester, Gallo (82′ Mahieu), Buysse, Harinck, Mahau (85′ Varez), Vanhaecke (65′ Habbas), Cardon.