Menen United stapt na één helft van het veld tegen Poperinge B (4D)

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De match tussen Poperinge B en Menen United kende zondagnamiddag een vroegtijdig einde. Na enkele discutabele beslissingen van de ref stapten de spelers van Menen United bij een 2-2-stand van het veld. Een forfaitnederlaag voor de rode lantaarn dreigt.

Er kwam geen scheidsrechter opdagen en dan krijgt de uitploeg de eerste keuze om iemand naar voor te schuiven als vervanger. “We hadden enkel de trainer en afgevaardigde mee, waardoor het moeilijk was om iemand van ons aan te duiden”, vertelt Menen United-speler Kenny Defever.

Uiteindelijk nam een jeugdtrainer van FC Poperinge zijn verantwoordelijkheid. Menen United begon sterk aan de partij en liep na 20 minuten 0-2 uit. “De scheids floot al snel in ons nadeel”, gaat Kenny verder. “Toen een thuisspeler de scheenbeschermer door de kous van een ploegmaat tackelde, floot hij zelfs geen overtreding. Dat had altijd een kaart moeten zijn. Ook natrappen zag de scheidsrechter door de vingers. Voorafgaandelijk aan de 1-2 was er een duwfout op onze doelman. Maar het was uiteindelijk de 2-2 die de emmer deed overlopen. Hun aanvaller stond geen centimeters, maar meters offside. Ik weet dat het niet evident is voor een ref om buitenspelfases in te schatten, maar dit was echt flagrant. Daarna besloten we om met z’n allen van het veld te stappen. We hadden vooraf gehoopt op puntengewin. Helaas dreigt nu een forfaitnederlaag. Velen zullen denken dat er opnieuw rumoer is als Menen United speelt. Deze keer konden we er niets aan doen en staan we recht in onze schoenen. Na een turbulent seizoen vorig jaar zijn we dit jaar veel rustiger en is ook de kaartenlast fel verminderd.

Ook bij thuisploeg Poperinge B reageerden ze op het voorval. “Toen de 2-2 viel, werden zij verbaal agressief en kozen ze ervoor om van het veld te stappen“, zegt voorzitter Filip Coutigny. “Zo werd de wedstrijd gestaakt. Het is nu aan het Provinciaal Comité om te oordelen of de match wordt uitgespeeld of dat er een forfaitzege komt voor Poperinge.”

(AP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier