Menen niet opgewassen tegen een sterk Mandel

Daan Debouver. © (Foto VDB)

Met afgetekende 1-5-cijfers moest Menen het onderspit delven tegen een vlot combinerend Mandel.

De thuisploeg slaagde er niet in een vuist te maken, moest vooral in de eerste helft te vaak achter de bal lopen. Een wervelend Mandel liet Menen sterretjes zien. Meteen na de aftrap moet thuisdoelman De Nayer zijn kunsten tonen op een poging van De Bouver. Het was slechts uitstel. Even voorbij het kwartier, na een uitgesponnen aanval, kon Lorthiois gemakkelijk scoren. Meteen daarop ging de Menense defensie aan het klungelen, zette Verspeeten de bezoekers op 0-2 voorsprong. Net voor de rust werd Debouver in de rug gelopen door Merchiers, zette zelf de strafschop om, 0-3. Na de rust speelde Mandel met de handrem op. Eerst zette de jonge Buyssens de bezoekende doelman aan het werk. Maar aan de overkant was het de ingevallen Pyck die scoorde. Even later zorgde Debouver voor nummer vijf. De tegengoal van thuisspeler Bochet was slechts een pleister op een houten been.