Menen kan niet stunten tegen Knokke

Sylvain Atieda © (Foto VDB)

Na het 1-1-gelijkspel op Gullegem, kreeg Menen het bezoek van titelfavoriet Knokke.

De thuisploeg was niet meteen bij de les, slikte na amper twee minuten reeds een doelpunt, getekend Tom De Sutter. Menen moest even slikken, maar kwam na een kwartier beter in de match. Halfweg de eerste helft zette thuisspeler Gallo met een vrijschop doelman Dhoest aan het werk. Knokke reageerde met een poging van Vanfleteren waarmee doelman Degruyter het moeilijk had. Net voor de rust, na een mooie actie van Atieda, scoorde Nkou de gelijkmaker.

Na de rust was Menen de evenknie van de kustploeg. Het schot van Dewaegemaeker strandde op de vuisten van de bezoekende doelman. In plaats van 2-1 werd het aan de overkant 1-2. Huysentruyt hield zijn man te nadrukkelijk in zijn greep, waardoor Knokke vanop de strafschopstip kon scoren. Toen vier minuten later Vanfleteren de 1-3 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Menen kreeg een mentale tik, reageerde nog even via opnieuw Dewaegemaeker, maar doelman Dhoest voorkwam de aansluitingstreffer. Met een afgeweken schot legde Vanfleteren de overdreven eindcijfers vast.