“Meer kwaliteit dus meer concurrentie”

De nieuwkomers: Boven van links naar rechts: Germonprez Romain (secretaris), Vanaudenaerde Günther, Reuse Felix, Van Gijseghem Daan, Rodriguez Da Silva Amaury, Turcan Marvin, Cool Geert (Sponsor), Vanderhelst Carlos (Voorzitter). Onder van links naar rechts:Leman Ruben, Lebsir Jessy, Maleon Kevin, Frutos Alexandre, De Smet Gauthier. © PJD
Redactie KW

Winkel Sport heeft het seizoen ’15-’16 afgetrapt met de jaarlijkse ploegvoorstelling.

Woordjes van dank door zowel de voorzitter Carlos Vanderhelst als de trainer Danny Lavens en de poëzie van sponsor Geert Cool stonden in de kantlijn van de rood-zwarte ambitie die werd geëtaleerd. Vorig seizoen werd Winkel Sport knap zevende in zijn eerste seizoen in de derde klasse. Nu mikt de club hoger met een, naar eigen zeggen, sterkere spelerskern. “Met de hervormingen volgend seizoen in het achterhoofd, moeten we trachten een vaste waarde te worden in ‘eerste nationale amateurs'”, is sponsor Geert Cool resoluut.

“De spelers die we wilden houden, zijn gebleven en alle vertrekkers zijn vervangen door spelers die in principe allemaal basisspeler kunnen zijn”, verkondigt trainer Lavens. “De kern is kwalitatief sterker geworden. Meer kwaliteit betekent meer concurrentie dus hopelijk meer scherpte maar ook meer ontevredenheid. Spelers moeten ontgoocheld zijn als ze er niet bij zijn maar die ontevredenheid mag de groepssfeer niet beïnvloeden.”

Met Daan Van Gijseghem en Günther Vanaudenaerde heeft Winkel Sport twee spelers aangetrokken met een verleden in eerste klasse. Toch is de trainer op zijn hoede. “Op het verleden mag je trots zijn maar nu telt enkel het heden.”

(PJD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.