Maxime Delbaere en schoonvader in spe Diego Valcke tegenover elkaar in Beselare – Dikkebus

Diego Valcke en Maxim Delbaere. (foto Eric Flamand)
Redactie KW

Dit weekend wacht in derde provinciale A een aantrekkelijke affiche met de strijd tussen Beselare en Dikkebus. Het wordt trouwens een strijd tussen Beselare-speler Maxime Delbaere en zijn toekomstige schoonvader Diego Valcke, die trainer is bij de tegenstander.

“De uitslag laat het misschien wel uitschijnen maar de confrontatie met Brielen Sport was zeker geen ideale opwarmer”, opent Maxime Delbaere. “Vooral voor de pauze was het van weerszijden weinig soeps. Na het draaien wist Beselare het niveau stelselmatig op te krikken waarvan de 4-0 eindcijfers het gevolg zijn. Nu wacht dus voor mij de match van het jaar. Het gaat niet zozeer om tegenstander Dikkebus, maar wel om het feit dat mijn schoonpa Diego daar trainer is. De heenwedstrijd eindigde onbeslist, nu moet het veel beter zodat ik hem achteraf kan jennen. Een weddenschap of een traktatie hangt er dit keer niet aan vast, het is dus veeleer om de prestige te doen. Gemakkelijk wordt het zeker niet want sinds Dikkebus geen geblesseerden meer heeft, verloren ze nagenoeg nog geen punten, de jongste maand zelfs geen enkel meer. Het ideale moment dus om een eind te maken aan deze reeks. Dit zou ons trouwens helpen in de strijd om de laatste eindrondetickets. Voorlopig bekijken we het nog match per match en we zien finaal wel waar we uitkomen. Als de kans zich voordoet dan mag het zeker eindronde zijn want onze groep is daar kwalitatief sterk genoeg voor”, besluit de 22-jarige student uit Ieper die opteerde voor een verlengd verblijf. “Natuurlijk had mijn schoonpa er mij wellicht graag bij gehad maar ik vertrek niet bij een ploeg waar de sfeer echt top is. In de toekomst weet je nooit natuurlijk.”

Speciale match

Dikkebus-coach Diego Valcke beleeft momenteel een schitterende periode en wist op zes speeldagen van het einde al het behoud te verzekeren met zijn ploeg. “Voor de partij tegen Keiem had ik mijn spelers gevraagd om het onderste uit de kan te halen want mits winst was er een voorsprong van dertien punten op vierde laatste Diksmuide B en was de strijd om het behoud voor ons gestreden. Dit viel zeker niet in dovemansoren want heel snel liepen we twee doelpunten uit. Tegen tien man hebben we uiteindelijk zonder groots te voetballen gewonnen. Nu wacht een bezoek aan Beselare. Toch wel een speciale match gezien Maxime er speelt en ook één van mijn ex-spelers, Nikki Carron. De tegenstander komt nog altijd in aanmerking voor de eindronde. Vandaar dat het geen simpele opdracht zal worden om de positieve lijn (12 op 12, red.) ook in Beselare door te trekken. Op zich zou ik al tevreden zijn met een puntendeling, net als in de heenwedstrijd.”

Berichtjes sturen

“Hoe ik de partij zal voorbereiden? Net als elke andere in deze competitie. Misschien ga ik Maxime voorafgaand wel enkele berichtjes sturen maar verder dan dat zal het niet gaan. Uiteindelijk zijn er maar drie punten te winnen of te verliezen“, besluit Diego, die nog meldt dat de geschorste Nelson Roelens de enige afwezige is bij Sparta. (SBR)

Zondag 8 maart om 15 uur: KEVC Beselare – Sparta Dikkebus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier