Maxim Vandamme zal komend seizoen niet starten als T1 van SK Roeselare-Daisel, club heeft zoektocht naar vervanger al ingezet

Maxim Vandamme zou na elf seizoenen bij E. Wervik nu aan de slag gaan bij SK Roeselare-Daisel.© VDB
Maxim Vandamme zou na elf seizoenen bij E. Wervik nu aan de slag gaan bij SK Roeselare-Daisel.© VDB
Wouter Vander Stricht

Met Maxim Vandamme had de nieuwe fusieploeg SK Roeselare-Daisel een ervaren trainer gevonden om het nieuwe sportieve project te leiden. Maar de oefenmeester heeft recent laten weten wegens privéredenen af te zien van de functie. SK Roeselare-Daisel, dat in eerste provinciale uitkomt, is al gesprekken gestart met nieuwe kandidaat-trainers.

Het was voorzitter Bart Allossery die het nieuws wereldkundig maakte. “Maxim Vandamme heeft ons gisterenochtend laten weten heeft dat hij wegens privé-redenen zijn functie niet kan opnemen als T1 van SK Roeselare-Daisel. Gisteren hebben wij nog meermaals contact gehad en uit respect voor Maxim kunnen wij niet anders dan zijn keuze te respecteren. Maar als club blijft ons plan en onze ambitie ongewijzigd en zijn we inmiddels de eerste gesprekken gestart die moeten leiden tot de aanstelling van een nieuwe T1.”

Maxim Vandamme was de jongste elf seizoen aan de slag bij E. Wervik en had de nieuwe ploeg van SK Roeselare-Daisel mee vorm gegeven . Vandamme was niet enkel een ervaren trainer, ook als speler gooide hij hoge ogen en was prof bij KV Kortrijk . Een heupblessure noopte hem te stoppen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.