“Mauve komt hier niet binnen”

"Theo en Filip verjaren op dezelfde dag. Dit jaar heb ik hen een flesje Blue Army Gin cadeau gedaan", knipoogt Corry. Naast haar zien we Filip Van Meenen, Theo Verscheure en Geena Van Meenen. © WK
Redactie KW

Filip Van Meenen en zijn schoonbroer Theo trekken zondag naar Brussel voor de spannende bekerfinale tussen Club Brugge en Standard Luik. De vrouwen des huizes gaan in ‘t Boldershof kijken…

Filip en zijn schoonbroer Theo, maar ook Filips vrouw Corry en hun dochter Geena zweren allemaal trouw bij Club Brugge. “Dat is altijd zo geweest, geen van ons heeft ooit voor een andere club gesupporterd. Mauve komt bij ons zelfs niet binnen, alles kleurt hier blauw en zwart”, aldus Corry. Ook de vogeltjes in de tuin, in hun blauwzwart vogelhuisje, ontsnappen er niet aan. En uiteraard verwacht het gezelschap dat Standard zondag op zijn donder zal krijgen. “Misschien komen er wel traantjes bij kijken, zoals na de match tegen Leuven”, grijnst Filip.

Balbezit

Zijn vrouw Corry bekijkt het wat nuchterder. “Club heeft daar zelf ook niet zo denderend gespeeld : tijdens de eerste helft had Leuven veel meer balbezit”, zegt ze resoluut. “Toch heb ik er voor zondag in de bekerfinale goeie hoop op”, vervolgt Filip. “Vorig jaar lukte het ook : toen speelden ze zich uit de naad tegen aartsrivaal Anderlecht, niet evident met al die Europese matchen voordien.”

Wijzer

“En we gaan ook voor de titel !” valt Theo in. “Pas na de eerste vier matchen van de play-offs zullen we wat wijzer worden, we staan maar twee punten meer voor Gent en vier voor Anderlecht ; het kan op het laatste plots keren. Ik vind dat toch geen goed systeem, dat halveren van de punten.”

Waarom eigenlijk Club ? Filip kijkt spontaan Theo’s richting uit. “Door hem daar”, lacht hij. “Zijn pa was een echte Club-zot, en ook Theo heeft blauwzwart bloed. Toen ik eens met hem meeging, kreeg ik de microbe snel beet.”

Speedy Gonzales

De sterkhouders volgens Filip ? “Vormer, Engels, Refaelov… Die laatste houdt de boel echt samen, vind ik. Maar ik ben ook fan van Bacca ; de zoon van mijn zus huwde een Colombiaanse die met hem op school zat. Ze heeft er nog altijd contact mee en liet hem een truitje signeren met de naam van onze dochter Geena. Jammer dat hij Club heeft verlaten !”

Theo : “Vanaken is er ook aan het doorkomen.” Filip (onverstoorbaar) : “Izquierdo is een echte Speedy Gonzales. Hij gebruikt altijd hetzelfde trucje om te scoren vanuit de flank , maar zijn tegenspelers lopen er ook wel telkens weer blind in.”

Theo : “En Simons, die doet het ook niet slecht voor zijn leeftijd. Zal die dan nooit stoppen ?” Conny : “Misschien als Club kampioen speelt, dan kan hij eindigen in schoonheid.” “Ik heb ook veel respect voor die kerel”, zegt Filip, “hij heeft zelden blessures en neemt het op voor zijn ploegmaats : Simons is degene die bij een geschil altijd met de scheidrechter gaat onderhandelen.”

“Misschien komen er wel weer tranen bij kijken…”

Theo en Filip zijn er zondag zelf ook bij in Brussel. “Eigenlijk had ik die hoop al opgegeven, maar toen kwam Theo plots met tickets aandraven… Spannend, ik ben nooit eerder in het Koning Boudewijnstadion geweest!” aldus Filip. Corry blijft samen met haar dochter Geena thuis.

“Ze heeft examens. Maar ik vind dat zelf niet erg, hoor. De sfeer in een bomvol stadion mag nog zo fantastisch zijn, de finale volgen op tv wordt óók nagelbijten! Geena en ik gaan zondag wel gezellig samen in ‘t Boldershof kijken. En eerlijk gezegd ga ik eigenlijk niet zo graag met Filip mee naar de voetbal: hij kan zich maar heel moeilijk beheersen”, lacht Corry. “Mijn pa was ook zo’n heftige”, verklaart Filip, “als hij bij ons thuis naar ‘t voetbal keek, schopte hij de leuningen van de zetels.”

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.